MS încheie protocoale cu centrele de mari arși din Europa

1712

În urma problemelor întâmpinate, săptămâna trecută, la transferul pacientului cu arsuri grave într-un spital privat din Belgia, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a decis încheierea unor protocoale cu centrele de mari de arși din Europa, pentru a evita în viitor problemele birocratice în cazul transferurilor pacienților cu arsuri grave în străinătate.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăii (MS), a fost contactată conducerea Spitalului Militar din Belgia, urmând ca săptămâna viitoare să se desfășoare primele discuții premergătoare semnării unui protocol care să permită transferul pacienților cu arsuri grave din România în regim de urgență, urmând ca problemele birocratice să fie rezolvate după transfer. Ministrul Sănătății intenționează să încheie astfel de acorduri cu mai multe unități sanitare din Europa care au capacitate de îngrijire și tratament a marilor arși. De asemenea, în urma unor întâlniri ale experților europeni în România, există în execuție o procedură europeană care va fi aplicată tuturor țărilor membre în cazul în care se confruntă cu lipsa posibilităților de tratare a marilor arși. În cazul transferului pacientului cu arsuri grave de săptămâna trecută, a existat o colaborare foarte bună cu MApN și IGSU în acest caz, în baza protocoalelor care există între aceste instituții.
România dispune de fondurile necesare tratamentelor în străinătate pentru mari arși. Atât Ministerul Sănătății, cât și CNAS dispun de fonduri pentru acest tip de intervenții. De asemena, toate plățile către furnizorii străini de servicii medicale sunt onorate în termenul legal.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here