Motreanca de 4 ani – Ana Popescu se reface după operaţia pe inimă

316

poza ana 3Micuţa Ana Popescu, din municipiul Motru, la doar patru anişor a trecut printr-o dificilă intervenţie chirurgicală pe inimă. Pentru a se strânge banii necesari operaţiei, a fost organizat un spectacol umanitar; oameni politici, patroni şi simpli cetăţeni, cu toţii au pus mână de la mână şi au salvat-o pe Ana. Acum fetiţa este bine şi se află în perioada de recuperare.

Deşi are o vârstă fragedă, Ana Popescu este o fetiţă adorabilă, plină de viaţă şi isteaţă foc. Aşa o descriu cunoscuţii pe micuţa motreancă. Aceasta a fost diagnosticată cu „defect spetat ventricular şi defect spetat atrial” şi avea nevoie de o intervenţie chirurgicală ale cărei costuri nu puteau fi uşor suportate. Pentru a se reuşi strângerea sumei necesare, s-a organizat, în luna aprilie un spectacol umanitar, la Motru; iniţiativa organizării evenimentului a venit din partea a două doamne cu suflet mare: Felicia Bejenaru, învăţătoarea lui Ştefan – fratele Anei şi Melania Pop, preşedinte al Asociaţiei „Lumea Noastră”. Potrivit organizatorilor, la acest spectacol şi-au unit eforturile mulţi oameni de bine, dar nu au lipsit: senator Ion Ruşeţ, deputat Severus Militaru, Ion Călinoiu – preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Dorin Hanu – primarul municipiului Motru, însoţit de consilieri locali, directori ai carierelor din zonă, patronul Sorin Tamosi şi alţii.

Operaţia a fost o reuşită

poza ana 2Intervenţia chirurgicală a fost realizată într-o clinică din Târgu-Mureş, de către dr. Suciu Horaţiu, chirurg cardiolog la această clinică. „Operaţia a fost o reuşită, iar fetiţa s-a întors acasă la începutul acestei luni. „După operaţie voi fi mai puternică”, spunea Ana acum ceva timp. Şi iată că aşa a fost: s-a întors mai puternică, mai plină de viaţă şi lucrul cel mai important – fără niciun fel de restricţii toată viaţa. Am stat de vorbă cu părinţii ei şi pot să vă spun că pe toată perioada spitalizării au fost copleşiţi de griji şi emoţii. Cred că bucuria părinţilor nu poate fi exprimată în cuvinte. Sunt fericiţi, sunt împliniţi, dar mai mult decât orice sunt liniştiţi şi doresc prin intermediul acestui cotidian să mulţumească încă o dată celor care au contribuit într-un fel sau altul la această reuşită”, a declarat profesoara Niculina Chiţulescu, colegă cu Amelia Popescu – mama micuţei Ana, ambele fiind cadre didactice la Colegiul Tehnic Motru. La ora actuală, Ana Popescu este în perioada de recuperare, urmând să meargă la control peste o lună. Părinţii săi îi mulţumesc din suflet medicului Horaţiu Suciu, chirurg cardiolog la clinica din Târgu-Mureş şi îi rămân recunoscători pentru tot ce a făcut pentru fetiţa lor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here