Motivele pentru care un fost judecător din Gorj vrea să renunțe la pensie

245

Fostul vicepreședinte al Judecătoriei Târgu-Cărbunești, Maria Rogojeanu, a solicitat reîncadrarea în funcţia de judecător, după ce, pe 1 aprilie 2016, a ieșit la pensie.

Secţia pentru judecători a CSM a constatat că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru reîncadrare, însă ”nu recomandă Plenului Consiliului Superior al Magistraturii reîncadrarea în funcţia de judecător la Judecătoria Târgu Cărbuneşti a doamnei Rogojeanu Maria”.

Aceasta are o vechime de aproape 30 de ani în magistratură și, în cererea sa, a precizat care sunt motivele pentru care dorește să renunțe, deocamdată, la pensie.

În motivarea cererii, fostul judecător a precizat că ”a exercitat funcția cu pasiune, responsabilitate și seriozitate, iar lipsa activității nu este una care să îi dea liniște și satisfacție”, precizând că reîncadrarea ar fi o măsură care ar veni atât în sprijinul său, sub aspect psihologic, cât și material, dar și în interesul instanței, în condițiile în care numărul de dosare a crescut. De asemenea, în aceeași solicitare a fost atașată și situația posturilor la Judecătoria Târgu-Cărbunești, trei fiind vacante, printre acestea aflându-se și unul de vicepreședinte. (L.F.)

Motivele pentru care Secţia pentru judecători a CSM nu recomandă Plenului Consiliului Superior al Magistraturii reîncadrarea sa vor fi prezentate în ediția de mâine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here