Motivele interesante pentru care oamenii joacă jocuri video

893

Oameni de toate vârstele joacă jocuri video din multe motive diferite. Corect spus ar fi că toate jocurile au un scop și toată lumea joacă având cel puțin un motiv. Identificarea motivației de a juca poate fi utilă pentru a menține moderația sau pentru a o direcționa și către alte activități din viața de zi cu zi.

Noutatea sau varietatea mențin viața interesantă, distractivă și captivantă. Jocurile video oferă posibilitatea de a realiza ceva nou. Cu peste un milion de jocuri disponibile, există o mulțime de noi experiențe de joc. Poți juca un joc de rol online masiv multiplayer precum World of Warcraft și poți experimenta noutăți cu fiecare teritoriu pe care îl descoperi. Poți forma alianțe, îți poți face prieteni, poți finaliza misiuni și poți obține puncte peste puncte. Toate aceste experiențe pot fi inedite.

Multe persoane aleg jocurile video pentru elementul de competiție existent în toate. A fi competitiv în cadrul unui joc înseamnă că tu, pe cont propriu sau împreună cu echipa, lucrezi pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a învinge cealaltă echipă. Jocuri precum Valorant, League of Legends, Counter Strike: Global Offensive și Dota 2 au în comun exact acest element. Există o mulțime de abilități, dar și comunicare implicate în jocurile video competitive.

Fiecare joc video competitiv necesită coordonare mâini-ochi, reflexe rapide, luare rapidă a deciziilor, precum și strategie, iar pokerul este jocul care le încorporează pe toate. Aceste abilități necesită timp pentru a se dezvolta, iar jucătorii care sunt conștienți că pot crește în timp, aleg să acceseze poker online, pentru a construi o bază solidă. Ei pot juca acest joc de cărți ani de zile și tot învață ceva nou de fiecare dată când trec printr-o altă confruntare.

Pe lângă competiție mai este și competența, alcătuită din sentimentul de stăpânire și control asupra a ceva. Multe jocuri video necesită abilități pentru a juca bine. În jocuri precum Overwatch, Valorant sau Rainbow 6: Siege, jucătorii concurează unul împotriva celuilalt în timp real. Viteza de reacție, cunoașterea hărții, țintirea, abilitățile de aterizare, abilitățile de eschivare și cunoștințele generale ale jocului sunt toate abilități care necesită un anumit nivel de măiestrie pentru a juca bine și a câștiga competiții.

Prin misiuni și obiective, jocurile sunt concepute pentru a ajuta jucătorii să exploreze. Nu trebuie să îndeplinești toate misiunile, dar știi măcar că ai fi capabil. Ai opțiunea de a explora lumea și de a face tot ceea ce îți dorești, fără reguli sau limite. Jocurile Fallout permit explorarea mediului. Sunt lumi deschise cu obiective de îndeplinit. Explorarea mediilor virtuale este captivantă pentru că nu știi niciodată ce vei descoperi. Pe lângă această explorare externă, mai este și cea internă. RPG-urile îi permit unui jucător să preia orice identitate își dorește. Poți fi un războinic încrezător și puternic online, dar în viața reală te simți complet la polul opus. Jocurile video fac acest lucru posibil. Dacă nu ești sigur cum anume să te identifici, poți explora online diferite genuri și roluri prin intermediul jocurilor.

Un alt aspect deosebit la jocurile video este anonimatul. Jocurile online îți pot oferi spațiu pentru a fi tu însuți și a explora diferite personalități într-un mediu sigur, fără ca nimeni să te cunoască în lumea fizică. Acest lucru oferă jucătorilor confort în a putea explora liber gânduri și sentimente, o activitate pe care s-ar putea să nu se simtă confortabil să o desfășoare în altă parte.

Jocurile video creează, de asemenea, un loc sigur pentru a eșua. Îți poți depăși limitele atât cât îți dorești. Dacă îți pierzi o viață în timp ce încerci să învingi un inamic, pur și simplu o iei de la capăt. Dacă nu câștigi meciul competitiv, joci altul. Dacă ai o interacțiune slabă cu un alt jucător, poți vorbi cu altcineva. Jucătorii au un loc mult mai sigur pentru a eșua online decât în lumea fizică. Eșecul este ceva de bine. Este sănătos să înveți cum să eșuezi bine. Poți eșua și renunța, ori poți învăța din greșeli și te poți îmbunătăți. Eșecul face parte din experiența noastră umană. Dacă nu dezvoltăm un anumit nivel de rezistență sau modalități de a o lua de la capăt, vom suferi. Eșecul și încercarea din nou în jocurile video alcătuiesc o abilitate bună de transferat în lumea fizică.

Este de la sine înțeles că jocurile video sunt distractive. Acest lucru se datorează multor aspecte menționate mai sus, dar ele sunt distractive și datorită recompenselor. Jucătorii primesc recompense consistente și planificate pentru creșterea nivelului unui personaj sau înfrângerea unei căpetenii – ei știu că vor obține experiență sau vor atinge un obiectiv. Jucătorii vor primi, de asemenea, diverse recompense.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here