Moțiune împotriva ministrului Energiei. Parlamentar de Gorj: „O ipocrizie maximă”

580

Deputatul Claudiu Manta, vicepreședinte PSD Gorj, a anunțat la un post local de radio că partidul său va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Unul din subiectele moțiunii se va referi la situația Complexului Energetic Oltenia.
Claudiu Manta a comentat și gestul ministrului Popescu, care a apostrofat conducerea CEO pentru că a cumpărat mult prea târziu certificatele de carbon.
„Va urma o moțiune simplă, în curând, împotriva ministrului Energiei, pentru că lucrurile nu mai pot să continue așa în ceea ce privește Complexul Energetic Oltenia. Compania are pierderi inclusiv din cauza statului român și a angajamentului pe care acesta și l-a luat. Dacă nu ar exista această povară fantastică de 315 milioane de euro cu certificatele de CO2, complexul acesta ar fi viabil din punct de vedere economic. Mi se pare o ipocrizie maximă din partea ministrului să vină să certe CEO, domn’e de ce ați cumpărat certificatul cu 47 de euro. Au fost alocați banii cu 2-3 săptămâni înainte și tu ai tupeul să-i cerți pe acești oamenii! E culmea tupeului, face mișto de noi, face mișto de Gorj”, a comentat Manta, la Radio Infinit.
Mai mult, deputatul Manta cere ca PNL și USR să pună pe ordinea de zi, în parlament, proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie: „O parte din sindicatele din minerit și energie protestează de 15 săptămâni în Piața Prefecturii, iar actuala coaliție de guvernare nu e în stare să pună pe ordinea de zi proiectul acesta să-l votăm”.
Minerii sunt deciși să continue protestul pentru a li se recunoaște prin lege condițiile speciale de muncă.
„Trebuie să trăim și să muncim într-o Românie în care clovnii și balerinii sunt încadrați la condiții speciale de muncă în legea pensiilor, iar minerii și energeticienii mor în activitate după 30-35 de ani de trudă, în timp ce o haită de hiene formată din vreo doi politicieni mincinoși și vreo câțiva boși de sindicate, corupți, ne spun că pentru noi nu se poate, cu toate că ei sunt aleși și plătiți de noi, ca să ne reprezinte politic și sindical, interesele și cerințele pe care le avem și pentru care noi i-am pus acolo”, a spus liderul de sindicat Manu Tomescu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here