Moșoiu, validat ca primar

260

Instanța de judecată a validat, vinerea trecută, mandatul de primar ales pentru Vasile Moșoiu, edilul care și-a încetat mandatul anterior mai devreme decât trebuia din cauza problemelor pe care le are cu legea. Liberalii l-au susținut din nou pe acesta pentru o candidatură, în ciuda problemelor penale și, pe 5 iunie, alegătorii i-au reînnoit mandatul. Moșoiu a fost acum confirmat și de instanță, Prefectura Gorj fiind singura instituție care, după depunerea jurământului, îl poate suspenda din nou pe primar din funcție pentru aceleași motive ca și în primăvară.
“Validează alegerea domnului Moşoiu Vasile, candidat din partea Partidului Naţional Liberal, în funcţia de Primar al comunei Drăguţeşti, jud. Gorj, declarat ales în urma alegerilor din 05.06.2016 în Circumscripţia Electorală nr. 35 Drăguţeşti, jud. Gorj. Executorie. Cu drept de apel pentru orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la data la care a luat la cunoştinţă de prezenta încheiere, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării sale, iar pentru Biroul Electoral petiţionar şi persoana a cărei validare s-a cerut , în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Tg-Jiu”, a decis Judecătoria Târgu Jiu.
Moșoiu are la activ o condamnare cu suspendare de un an de zile pentru o afacere cu terenuri pe care a făcut-o cu primăria în fruntea căreia a fost și, cel mai probabil, va fi din nou. El mai este judecat în prezent și într-un alt dosar în care, alături de predecesorul său în funcție, Ion Modroiu, e acuzat că a plătit de la bugetul comunei lucrări pentru un pod peste Jiu fără ca lucrările să fi fost efectuate. Procesul respectiv a început însă în urmă cu câțiva ani, a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a dispus rejudecarea lui la Târgu-Jiu. O primă sentință în acest dosar ar putea fi dată de judecători în toamnă, după care verdictul poate fi contestat și procesul se mută din nou la Curtea de Apel Craiova, unde cine știe ce mai pot decide judecătorii.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here