Moș Crăciun a ajuns la Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială Târgu-Jiu

184

Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială (CSAPR) Târgu-Jiu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj a găzduit, joi, 14 decembrie 2017, o emoționantă serbare de Crăciun. Copiii au primit și vizita Moșului, ajutorul acestuia fiind Laurențiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.

Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială (CSAPR) Târgu-Jiu cuprinde Centrul maternal Târgu-Jiu, Centrul de zi Târgu-Jiu și Serviciul de monitorizare asistență și sprijin al femeii gravide predispuse să își abandoneze copilul Târgu-Jiu. În ultima lună din an, numeroase persoane cu suflet mare ajung aici cu daruri pentru copii. „În luna decembrie, luna cadourilor, beneficiarii noștri de la Complexul de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială (CSAPR) Târgu-Jiu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, au parte de multe bucurii. Aș începe cu sărbătorirea zilei de Moș Nicolae, când au primit cadouri de la domnul Dan Ilie Morega-președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, care au constat în dulciuri, sucuri, fructe și s-au simțit foarte bine. Au început să vină și grădinițe și școli generale și licee, care probabil vor veni și în perioada următoare”, a precizat Gheorghe Milosteanu, șeful CSAPR Târgu-Jiu.
În centrul de zi sunt 24 de copii, iar în centrul maternal se află 7 mame cu 8 copii.

Zi de sărbătoare la Centrul Maternal
Mămicile din Centrul Maternal, conducerea și angajații CSAPR Târgu-Jiu, au asistat la un spectacol de Crăciun, susținut de copii din centrul de zi. Evenimentul a fost precedat de tradiționala tăiere a porcului, după cum a subliniat Gheorghe Milosteanu, șeful Complexului: „ieri, cu sprijinul DGASPC Gorj, am primit un porc, care a fost sacrificat în unitatea noastră, împreună cu copii și salariații. Astăzi avem această serbare de sfârșit de an, copii vor beneficia de un meniu îmbunătățit, având, pe lângă meniul de la firma de catering, și pomana porcului tradițională; am pus și noi câțiva bani și am cumpărat sucuri și cozonac și apă minerală, pentru ca acești copii să se bucure cum se cuvine de aceste zile.”
După ce au interpretat colinde și poezii specifice acestei perioade, copiii au primit vizita Moșului, care a venit încărcat cu daruri dulci. „Moș Crăciun a fost ajutat de domnul director general al DGASPC, Laurențiu Diaconescu”, a spus Gheorghe Milosteanu, șeful CSAPR Târgu-Jiu.
Și în următoarea perioadă, beneficiarii Complexului de Servicii Alternative la Protecția Rezidențială (CSAPR) Târgu-Jiu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, vor avea parte de zile speciale, în care vor simți cu adevărat spiritul sărbătorilor de iarnă.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here