Mortul, întotdeauna vinovat ! – Moarte suspectă la Motru, în atenţia ITM Gorj

171

itmUn accident de muncă cumplit s-a petrecut joi la orele amiezii în municipiul Motru. Un mecanic-auto, salariat la o firmă din localitate a decedat după ce maşina pe care încerca să o repare a căzut peste el. Roata auto-camionului i-a zdrobit ţeasta, omul decedând pe loc.

Moartea mecanicului naşte însă suspiciuni, mai ales că maşina care i-a fost adusă la reparat, susţin martorii accidentului, aparţinea unei persoane din afara firmei, reparaţia nefiind înregistrată în actele societăţii motrene. Cazul este însă în cercetarea inspectorilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, dar şi a procurorilor şi poliţiştilor gorjeni.

Accidentul de muncă a cărei victimă este Nişulescu, în vârstă de 38 de ani din comuna Glogova, s-a petrecut în Motru, cu puţin înainte de orele amiezii, în curtea fostei societăţi IRTA, unitate care se ocupa cu transportul în comun. Omul era însă angajat al SC Robspeed SRL din această localitate şi se pare că a fost rugat să intervină pentru a repara un auto-camion care nu aparţinea societăţii, susţin martorii. Mecanicul a acceptat, a intrat sub maşină, dar nu a asigurat-o, susţin inspectorii ITM. Apoi a cerut proprietarului să urce la volan şi să slăbească frâna maşinii. Acesta a acceptat iar maşina a pornit din loc. Peste capul mecanicului a trecut însă roata camionului şi i-a zdrobit craniul, omul murind pe loc. ,,Noi desfăşurăm acum cercetări în acest caz, nu am verificat încă actele maşinii sub care a murit victima”, a declarat Simona Dumitraşcu, inspector şef adjunct al ITM Gorj.

Abandonat trei ore

Corpul lui Cornel Nişulescu a zăcut însă timp de trei ore în curtea unităţii, abia la orele 16.00 acesta ajungând la Serviciul de Medicină Legală din Târgu-Jiu. Potrivit membrilor familie, cadavrul lui Cornel a fost lăsat la locul incidentului fiind acoperit neglijent cu o pătură murdară, pe care acesta o folosea atunci când trebuia să repare vreo maşină. A stat trei ore în această poziţie, până când procurorii, criminaliştii şi inspectorii ITM au verificat cele întâmplate. Între timp însă, soţia persoanei decedate, în vârstă de doar 26 de ani, a ajuns la reanimare, la Spitalul Motru, făcându-i-se rău ca urmare a veştii că soţul ei a suferit acest accident de muncă. Fetiţa celor doi a fost lăsată, în tot acest timp, în grija rudelor şocate de moartea neaşteptată a lui Cornel.

Oamenii speră ca în cazul morţii acestui bărbat să se facă dreptate deşi se tem că, la fel ca în cazuri similare, întotdeauna ,,mortul este de vină”.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here