Mort pentru un lemn

174

De un final tragic a avut parte un bărbat de 47 din comuna Slivileşti, care, sâmbătă, a plecat împreună cu cei doi băieţi ai săi să aducă lemne unei bătrâne din sat.

Adrian Zăvoianu urma să taie lemne dintr-o pădure a femeii, numai că, spre ghinionul său, arborele pe care a pus ochii şi drujba nu a căzut în direcţia dorită de el. În cădere, lemnul l-a rănit grav pe acesta, iar cei doi băieţi şi-au luat tatăl şi l-au dus la spitalul din Motru, unde medicii nu au mai putut însă să-i fie de nici un folos. Pe drumul către spital, unul dintre cei doi a anunţat Poliţia despre producerea incidentului, locul indicat la telefon fiind însă gospodăria proprie, nu pădurea bătrânei care avea nevoie de lemne pentru iarnă. Anchetatorii veniţi la domiciliul lui Zăvoianu nu au găsit aici pe nimeni cu care să stea de vorbă, adevărul fiind aflat însă în cele din urmă, după discuţiile cu cei doi băieţi ai decedatului.
„Cadavrul a fost transportat la Serviciului de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au constatat că în jurul orelor 12:00, Z.A., de 47 ani, împreună cu cei doi fii ai săi în vârstă de 22, respectiv 23 ani, s-au deplasat cu un autovehicul pe un teren izolat de pe raza satului Miculeşti, proprietatea unei femei de 80 ani, din localitate, pentru a-i aduce acesteia material lemnos, în baza unei înţelegeri anterioare. Poliţiştii au constatat că bărbatul de 47 ani a fost rănit de un arbore în cădere, pe care acesta îl tăiase. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare, în cauză fiind întocmit dosar penal şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de material lemnos”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj dat publicităţii în legătură cu incidentul respectiv.
Culmea este că, în ziua în care a fost înregistrat decesul respectiv, poliţiştii au mai avut două apeluri cu privire la furtul de lemne din pădurile de la Slivileşti. Un bătrân de 65 de ani a anunţat la 112 că doi tineri au mers în pădurea lui şi au tăiat de acolo 10 arbori de diferite esenţe. Hoţii au ştiut cum să acţioneze pentru că s-au făcut nevăzuţi cu lemne cu tot. Un bărbat de 60 de ani din comună a fost şi el indicat de către o localnică drept autorul unui alt furt de lemne, individul fiind acuzat că a tăiat un gorun pe care l-a abandonat atunci când proprietara pădurii şi-a făcut apariţia în zonă. În ambele cazuri au fost deschise dosare penale.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here