Mort în urma unui incendiu de vegetație

313

Un bătrân din Dănești a avut parte de un sfârșit cumplit, după ce a ars într-un incendiu de vegetație pe care chiar el l-a declanșat. Vasile Calotă a mers, vineri, împreună cu soția și ginerele pentru a curăța o livadă cu pruni și o vie, iar pentru asta a considerat că e util să dea foc și buruienilor care se aflau pe acolo. Neșansa lui a făcut ca focul să ajungă până la liziera unei păduri din vecinătate. Omul a intrat în niște rugi în încercarea de a opri extinderea flăcărilor, dar la un moment dat nu a mai putut să reziste fumului. A strigat în zadar după ajutor pentru că nu avea cine să îl audă, deși soția și ginerele nu erau prea departe de el.
“Cânta muzica la mașină cam tare și nu l-a auzit nimeni strigând. Am văzut că nu este, că dispăruse, dar am zis că s-o fi dus pe afară pentru el, pentru nevoi, și nu ne-am făcut griji. Ginerele meu a fost cel care a zis la un moment dat că nu îl mai vede deloc și atunci a plecat să îl caute. L-a găsit în poziția în care este și acum. Nu ne vine să credem că a murit ars de viu, sub ochii noștri”, a spus soția, afectată de cele întâmplate. Pe dealul din Brătuia, acolo unde s-a întâmplat nenorocirea, au venit repede alte rude, dar și vecini din sat, nimănui nevenindu-i să creadă că a fost posibilă o asemenea nenorocire. “A fost cald, a fost și fum, el în vârstă, sigur i s-a făcut rău și nu a mai putut să iasă din fum. Probabil hainele au luat foc și așa a murit carbonizat. Păcat de el, un mare om, harnic tot timpul. A fost pădurar o viață întreagă și toată lumea l-a stimat”, a spus unul dintre săteni.
Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz, făcând cercetări pentru moarte suspectă. Concluziile lor vor depinde și de cele ale medicilor legiști, trupul neînsuflețit fiind ridicat și dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here