Morega vrea un PRU patriot! Fostul deputat ia în calcul o candidatură la parlamentare

262

Profesorul universitar Dan Morega, președinte al Institutului de Analize și Investigații Publice, a analizat partidele noi apărute pe eșicherul politic și felul cum sunt percepute acestea de către gorjeni. Morega a lăudat ascensiunea Partidului România Unită, care a racolat un număr important de parlamentari în ultimul timp, mulți fiind, deloc întâmplător, apropiații lui Victor Ponta. Morega a analizat și listele de candidați, iar în acest context, a anunțat că se gândește chiar să candideze în decembrie la parlamentare, acest lucru fiindu-i cerut de numeroși cetățeni.

“Eșicherul politic este destul de complex. Au apărut o serie de partide noi, gen Partidul România Noastră, condus de Marian Munteanu, mai este Partidul România Unită care se mișcă destul de repede. Se aude că 18 senatori și deputați PSD vor trece, unul după altul, la PRU. Să dea D-zeu ca PRU să fie formațiunea pe care și eu mi-aș dori, un partid patriot care să țină cu țara. Că în rest toți promit, toți spun că ne așteaptă un trai mai bun, că se va dezvolta economia, că va fi mai bună viața pensionarilor. Dar nimic!”, a analizat noile apariții politice profesorul Morega, partidele în cauză urmând să joace, în opinia acestuia, un rol important la alegerile parlamentare.
Potrivit însă lui Morega, votanții nu mai vor însă să pună ștampila pe politicieni cunoscuți care nu au făcut nimic pentru ei, fiind sătuli de promisiunile lor electorale. “Lumea este sătulă de politicieni și politruci, oamenii vor să se facă ceva și pentru ei. Eu am dorit binele tuturor, nu al meu personal. De altfel, eu și foarte puțini din cei ajunși în Parlament și-au dorit binele pentru toată lumea, tineri și pensionari. Eu nu am spus ca alții ca pensionarii să își vadă de pensie și să nu se bage să comenteze. Asta, în loc să implice pensionarii în luarea unor decizii, mai ales că s-a ajuns ca un angajat să țină doi pensionari. Erau 11.000 de angajatori în Gorj, acum sunt 6000 și ceva, dar despre asta nu se mai vorbește, nici măcar în campanie” a comentat Morega.

Oameni, nu partide!
Doctor în management, Morega le-a cerut gorjenilor să voteze, în decembrie, oameni, nu partide. Morega crede că nu trebuie să conteze la urne formațiunile politice care au distrus și disponibilizat în Gorj, ci partidele ale căror membri nu au făcut asta. În ce privește listele, acesta le indică președinților de partide să pună pe liste, persoane nepătate, să nu pună incapabili ori persoane de calitate îndoielnică.
Morega crede, de asemenea, că PNL-ul greșește drastic în stabilirea listei, deoarece numele candidaților va stabili dacă acest partid va lua și postul de senator și al doilea deputat. Postul de senator se poate juca cu ALDE, consideră șeful IAIPP, care este de părere că primarii liberali nu vor trage pentru Tudor Barbu.
În ce privește lista PSD, Morega crede că Ponta și Weber vor fi câștigătorii, în final, ai scaunelor de deputați, în timp ce primul la Senat poate fi chiar Ciurel. Punerea acestuia pe un loc eligibil ar demonstra că liderii partidului sunt la mâna lui Ciurel, a subliniat Morega. Restul candidaților, unii foarte buni, vor completa, din păcate, doar lista, mai crede profesorul.
În ce privește PMP, acest partid joacă locul de deputat cu PNL-ul și ALDE.

Se gândește la o candidatură
“Nu este imposibil, dar mă gândesc chiar să candidez la parlamentare. Foarte mulți oameni mi-au cerut asta. Nu este o decizie, dar cei care sunt vehiculați candidați mă fac să mă gândesc la această posibilitate” a anunțat, în final, Morega, spunând că are încă câteva proiecte pe care dorește să le vadă legi.
Morega a fost parlamentar de Gorj, din partea vechiului PNL, în legislatura 2008-2012, perioadă în care a susținut primarii din Colegiul 1 indiferent de coloratura lor politică.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here