Morega vrea cătuşe şi pentru directorii Giorgi şi Văcaru – Şefii Minprest se apără cu documente

319

Şeful Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice(IAIPP), Dan Ilie Morega, a lăudat ieri demersul anchetatorilor de a-i reţine chiar şi pentru 24 de ore pe foştii directori de la Minpres Serv, Elena Vintilescu şi Dumitru Corcoveanu, dar le-a cerut organelor de anchetă să folosească aceeaşi unitate de măsură şi pentru actuali şefi ai unităţii aflate în subordinea CEO, Gabriel Giorgi şi Alin Văcaru.

Asta deoarece, Morega consideră că cei doi actuali directori ai unităţii s-ar face vinovaţi de “fapte infracţionale similare cu cele ale lui Corcoveanu şi Vintilescu”. În contrapartidă, conducerea executivă a Minprestului îl invită însă pe Morega la sediul societăţii, ca în numele IAIPP să i se prezinte acestuia documente, în limitele legale, care să îl lămurească pe şeful Institutului care este adevărul, în legătură cu faptele incriminate.
După ce i-a criticat acid pe cei doi şefi ai Minprest, Giorgi şi Văcaru, în ultima sa conferinţă de presă, cerând totodată managerului CEO, demiterea celor doi, fostul deputat Dan Morega nu se dezminte. De data aceasta a cerut public şi anchetarea celor doi, pe metoda Vintilescu &Corcoveanu, şi totul pe motiv că liberalul şi social-democratul aflaţi acum la cârma Minprest ar fi cheltuit banii unităţii după bunul lor plac, pentru ,,pohtele ce le-au pohtit”. “Sunt convins că poliţia şi procurorii şi-au făcut datoria cu prisosinţă în cazul lui Vintilescu şi Corcoveanu şi, mai departe, justiţia va examina şi va lua decizia meritată pentru cei care au săvârşit abuz în serviciu contra intereselor statului, mai precis contra banului public folosind fonduri după bunul lor plac. Sunt foarte curios însă dacă aceeaşi unitate de măsură va fi folosită şi în cazul actualilor directori care, în urma analizei IAIPP, a constatat o asemănare izbitoare între faptele infracţionale ale lui Vintilescu şi Corcoveanu cu cele ale lui Giori şi Văcaru. Sper să am certitudinea, nu numai speranţa, că poliţia şi parchetul nu se vor sustrage ca să ancheteze pe noua protipendată de la conducerea Minprestului, care prin abuz de putere şi abuz în serviciu au încălcat Ordonanţa 34/2009, şi au cheltuit banii după bunul plac”, a declarat Morega referindu-se la maşinile achiziţionate recent, la laptopurile şi la mobilierul nou, cumpărat aici.

Corpul de Control al CEO, la Minprest
“Prin fapte similare cu ale celor doi, deferiţi deja justiţiei, prin intermediul mass-media din Gorj, IAIPP-ul aşteaptă declanşarea anchetei prin autosesizare şi pentru cei doi. Sumele sunt aceleaşi de 300.000 de lei. Cer şi cu această ocazie managerului general CEO, care este acţionar majoritar la Minprest, să dispună corpului de control al CEO verificarea celor relatate pentru că faptele infracţionale trebuie stopate din faşă”, a completat Morega menţionând că le cere organelor de anchetă să fie ori mumă ori ciumă în ambele cazuri, felicitându-le, totodată, pentru ce au făcut.

Giorgi: “Achiziţionarea celor două maşini, aprobată de CA”
Directorul Minprest, Gabriel Giorgi, susţine însă că el şi partenerul său de echipă nu s-ar face vinovaţi de cheltuieli abuzive. Acesta a menţionat că achiziţionarea celor două maşini s-a făcut prin aprobare a CA, chiar Ion Răuţ semnând pentru asta, dar şi a altor angajaţi ai unităţii. Mai mult, ordonanţa interzicea cumpărarea de maşini cu o putere de 1700 şi cu preţul mai mare de 18.000 de euro, iar maşinile achiziţionate au puterea de 1600 şi costa 17.500. Giorgi menţionează că şeful IAIPP-ului poate solicita documente Minprestului, dacă vrea o informare corectă, iar unitatea i le poate pune la dispoziţie, conform legii. “Îl invităm pe domnul Morega la Minprest pentru a îi prezenta documente care să-i releve situaţia reală la care face referire ca fiind una infracţională”, a conchis Giorgi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here