Morega vrea analiză în PNL pentru parlamentarii plecaţi din partid

381
Dan Morega crede că liderii centrali ai PNL trebuie să facă o analiză cât mai serioasă asupra cauzelor care au determinat 20% din parlamentarii partidului să plece din această formaţiune politică.

Deputatul liberal afirmă că regretă ultimele plecări din partid, cele ale senatorului Gabriel Berca şi a deputatului Mihai Banu, el spunând că situaţia respectivă ar trebui să-l pună pe gânduri pe Crin Antonescu. Şeful PNL Gorj menţionează că-i apreciază pe cei doi foşti colegi de partid pentru pregătirea lor profesională, spunând că şi alţi parlamentari care au plecat din PNL erau specialişti buni în domeniile din care proveneau.

„Eu, personal, mai degrabă regret plecările lor, decât să-i condamn. Ambii sunt doi oameni de valoare, bine pregătiţi profesional şi ca ei mai sunt şi alţii care au părăsit partidul. De aceea, cred că la nivelul conducerii centrale a PNL, al preşedintelui partidului, se impune o analiză mai profundă în ceea ce priveşte plecările parlamentarilor pentru că deja am rămas fără 20% din oamenii care au fost aleşi prin vot uninominal în noiembrie 2008”, spune Morega.
Deputatul mai susţine şi că parlamentarii care au plecat din PNL nu ar trebui catalogaţi imediat ca fiind „trădători” sau „traseişti politici”, el fiind convins că altele sunt motivele pentru care 20% dintre aleşii liberali au părăsit această formaţiune politică. Deputatul de Gorj susţine că, mai degrabă, promisiunile făcute în campania electorală şi neonorate în cadrul unui partid de opoziţie i-au determinat pe parlamentarii liberali să părăsească PNL. Liderul liberal a pledat mereu pentru o intrare a partidului la guvernare alături de PDL, el fiind convins că, în opoziţie, nimeni nu-şi poate materializa promisiunile făcute în perioada alegerilor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here