Morega vede la guvernare PNL-USR-UDMR! Consideră greșită nominalizarea lui Cîțu premier

1306

Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice consideră că viitorul Guvern, deși sunt negocieri în curs, va fi format de PNL, USR și UDMR. Dan Morega este însă de părere că numirea lui Cîțu premier ar fi o eroare, acesta considerând că ar fi mai bun, ca propunere, Ciucă, actualul ministru al Apărării.

,,Propunerea lui Cîțu în funcția de premier este cea mai mare tâmpenie și astfel liberalii nu vor fi la guvernare nici doi ani de zile. Se vor trezi cu o moțiune de cenzura a PSD împreună cu AUR, iar Guvernul va pica”, a spus Morega, considerând că ,,primul ministru” Cîțu ar fi doar ,,un ministru de paie” daca va fi susținut, în final, pe funcție.
,,Negocierile au început de câteva zile. Partidele au fost la negocieri. Liberalii cu ungurii s-au înțeles foarte bine, dar PNL nu se înțelege însă cu USR, asta pentru că Orban vrea președinția Camerei Deputaților, iar Barna dorește ca liberalii să nu ia premierul și președinția Camerei. Deși i s-a oferit lui Barna președinția Senatului, acesta nu o vrea deoarece Camera Deputaților este mai importantă, asta pentru că legiferarea a 70 la sută din legi depinde de acest for. Barna vrea și unele ministere cum este MAI, al Dezvoltării, Economiei, Fondurilor Europene”, a subliniat Morega. O alianță între cele trei partide ar stinge toate disputele, susține, în schimb, Morega care vede numirea ministrului Apărării mult mai bună decât nominalizarea lui Cîțu pe această funcție. ,,Ciucă ar face ordine și disciplină și ar limita corupția de la nivelul Guvernului. Este un om care cunoaște problemele țării”, susține Morega. Deocamdată negocierile sunt în curs, deși pe data de 21 decembrie noii parlamentari ar urma să își depună jurământul pentru mandatul de patru ani de zile.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here