Morega trage semnalul de alarmă: CEO se îndreaptă într-o direcție greșită

237

Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice Gorj, Dan Morega, a atenționat, ieri, într-o conferință de presă, că CE Oltenia se îndreaptă, din păcate, într-o direcție greșită, situația în care se află compania fiind una dificilă. De altfel, CEO încheie anul cu pierderi financiare de aproape 200 de milioane de euro, pierderi care vor duce societatea, anul viitor, în situația de a nu face investiții, deoarece nu va avea bani nici pentru reparațiile curente.

“Managerul general a spus că, urmare a pierderilor nu vor fi bani pentru investiții, dar eu mă tem că nu vor fi bani pentru reparații capitale, pentru reparații curente pentru că noi mergem cu aceleași utilaje de zeci de ani, iar de investit în tehnologie minieră nu au mai făcut nimic. Suntem foarte mult rămași în urmă cu desulfurarea și vom avea probleme cu CE, cu UE care vor să oprească mineritul. Problema se pune foarte serios și trebuie o analiză foarte severă.
Eu i-am indicat domnului manager general o serie întreagă de probleme, eu cunoscându-le, deoarece am făcut parte din CA-uri ori din AGA de la fostele complexuri energetice și cunoscând problemele cu care se confruntă”, a spus Morega. Acesta a criticat faptul că Boza menține numărul mare de personal TESA, fiind deja încălecat de politic. În acest context, președintele IAIPP l-a criticat pe managerul Sorin Boza, pentru faptul că nu a redus personalul TESA și a acceptat să facă angajări pe filiera ALDE Dolj. “Este posibil așa ceva domnule Boza, este posibil așa ceva domnule Iacob, că ești un fel de adjunct al lui Boza, tu…”, a spus Morega, referindu-se la faptul că ambii au plecat capul în fața ALDE Dolj, care a trimis zeci de navetiști la CEO, salariați politici pentru care însă compania plătește destui bani.“CEO merge într-o direcție greșită, și sunt aproape în ceasul al 24-lea să ia măsurile corespunzătoare”, a avertizat Morega, vorbind și de hoțiile din carierele miniere, girate de șefi și de liderii de sindicat. “Banii se duc pe copcă la vale” a mai spus președintele IAIPP, avertizând că cei care conduc știu, dar nu fac nimic pentru a bloca șmenurile din CEO.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here