Morega: “Tetraedru out”

419

Dan Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, nu a avut vorbe de laudă nici la adresa lui Marius Sponoche, propunerea Tetraedru pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Morega consideră că Sponoche, la fel ca Nicoleta Manu, ambii executanţi Tetraedru, a venit la unitatea medicală din municipiu pus pe căpătuială. “Sponoche lihnit de foame şi sărăcit găsi fraierii din Gorj şi s-a hotărât să vină aici să se scoată” susţine critic Morega indicându-i preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, să rupă contractul cu Tetraedru deoarece în caz contrar gorjenii îl vor taxa la vot.

“Nici eu, nici societatea civilă şi nici oamenii care sunt simpli şi gândesc corect nu putem înţeleage în niciun chip de ce preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, persistă într-o ambiţie prostească menită să distrugă SJU Gorj cu firma de management Tetraedru”, spune Morega.
Acesta subliniază că, de altfel, până acum, firma din Ilfov şi-a demonstrat incompetenţa managerială prin cei doi manageri pe care i-a avut, şi care figurau ca singurii salariaţi ai “distinsului” SPP-ist Dumitraş. “Iată că deodată a răsărit şi un al treilea manager. Un om compromis, care bazându-se pe un anume dezinteres al autorităţilor judeţene şi o oarecare laşitate a liderilor judeţeni speră să fie uns manager de spital la Târgu-Jiu. Acest Sponoche, individul care a compromis şi lăsat Spitalul Cernavodă cu multe datorii, dar care a reuşit să vândă laboratorul spitalului fiind dat afară în 2012, încearcă să-şi acopere «bubele» în faţa lui Călinoiu care văd că nu vrea să aibă la spital un management performant şi curat”, a completat Morega care critică lipsa de reacţie, cu acte, a specialiştilor CJ Gorj care nu i-au verificat nici pe Manu şi nici pe Sponoche deşi ar fi fost uşor să caute câteva minute pe internet date despre cei doi. “Mi se pare condamnabil că specialiştii Consiliului Judeţean şi cei de la Spital nu au făcut nişte verificări simple. Să-i fi verificat prin apăsarea câtorva taste pe calculator şi vedeau cine a fost Manu şi cine este acest individ. Era uşor să vadă pe unde au trecut aceşti indivizi şi că au lăsat un dezastru pe urma lor. Sunt mulţi care se întreabă de ce se continuă, în prostie, cu acest management distrugător, neprofesionist, neperformant şi de ce nu se revine, aşa cum s-a făcut la toate spitalele muşcate de acestă caracatiţă, la un management performant, format din cei mai buni specialişti din interiorul spitalului şi care au dat dovadă de buni manageri în conducerea unor secţii din cadrul SJU”, a subliniat fostul deputat.

“Călinoiu mi-a spus că reziliază contractul cu Tetraedru”
Morega se întreabă, de asemenea, de ce se doreşte distrugerea singurului spital judeţean de urgenţă din Gorj la care oamenii de rând, sărăciţi de guvernările post decembriste, mai au acces. “Gorjenii nu mai au bani să meargă la spitale de renume. De asta, am considerat că trebuie să am o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj în calitate de reprezentant al societăţii civile şi al Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice. Redau textual răspunsul lui Călinoiu legat de Tetraedru: «Voi face o comisie care să analizeze cum s-a desfăşurat contractul cu Tetraedru, dar şi criteriile de performanţă managerială. Conform rezultatului de altfel anticipat în Consiliul Judeţean voi rezilia contractul cu Tetraedru». Eu trag nădejea că Ion Călinoiu îşi va respecta cele spuse, în caz contrar, doar acesta are de pierdut. Vorbesc de voturile gorjenilor, beneficiari ai serviciilor medicale. În final oamenii decid, eu doar mi-am făcut datoria să prezint situaţia fără vreun interes personal”, a conchis Morega.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. De ce vorbeste Morega de management performant la SJU .Indiferent de ce manager local a fost vorba,nu sa imbunatatit nimic la nivelul Sju,dar in schimb au fost toti schimbati politic cind nu au ascultat de comanda politica,indiferent de unde venea aceasta.Nu cumva cei care tipa sus si tare ca se alege praful de SJU se tem ca nu cumva sa piarda comisioanele care le-au fost promise de vre-o firma care inca nu poate sa iesa in fata si asteapta momentul oportun?Domnilor care va alertati de soarta spitalului,nu intelegeti ca indiferent de ce manager va fi la SJU trebuie sa respecte niste legi care sunt venite de la MS .Nu intelegeti ca daca cei din sistem nu vor sa se schimbe nimic si doresc doar bani pentru achizitii nu se rezolva nimic?Toata lumea tipa dupa bani la SJU.Atunci de ce nu pun mina de la mina si creier linga creier sa faca raportari corecte la CSAJ .Daca se vaita toti ca sunt bani putini,astia sunt banii pentru serviciile prestate de medici.Daca li se pare putini,cum isi permit sa faca raportari incorecte si CASJ sa ia din banii alocati aproape un miliard de roni? Nimeni nu spune ca lucrurile sunt ok in sistem,dar deocamdata astea sunt legile si cu astea defilam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here