Morega susține grațierea: Amărăștenii de la USR au protestat anemic la Târgu-Jiu

238

Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Morega, nu încurajează protestele împotriva grațierii declanșate în mai multe localități din țară. Morega consideră că grațierea trebuie votată, pentru infractorii și infracțiunile mărunte, și asta deoarece condițiile din pușcării sunt execrabile. Referindu-se la tentativa de protest de duminică seara de la Târgu-Jiu, Morega a considerat că în spatele acesteia s-ar fi aflat doar “amărăștenii de la USR”, dar și “ciracii miliardarului maghiar Soroș”.

protest“Protestul anemic de la Târgu-Jiu arată că, de fapt, marea majoritate a gorjenilor sunt de acord cu grațierea. Nu vorbesc de grațierea a câteva persoane, ci a uneia generale, aplicabile în cazul unor infracțiuni minore și acolo unde sunt persoane cu probleme deosebite. Vorbesc de deținuți bolnavi care nu pot fi tratați în spitalul penitenciar”, a declarat Morega, dând exemplul Italiei, care a fost amendată de CEDO pentru lipsa de modernizare a pușcăriilor, acestea fiind adevărate ghetouri.
Morega susține că sunt persoane băgate după gratii pentru că au comis mici furturi, împinși de foame, care merită astfel să fie lăsate în libertate. “Nu susțin grațierea pentru cei care au furat, pentru cei care au adus prejudicii grave statului și banului public, nu mă refer nici la criminali, violatori ori tâlhari. Dar sunt destui din cei 30.000 de deținuți din penitenciare care ar putea fi lăsați liberi pentru că au condiții execrabile în pușcării, vorbesc de paturi suprapuse, spații supraaglomerate”, a mai precizat Morega.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here