Morega susţine financiar viitorul elevilor din Padeş

337

Picture 109Deputatul UNPR Gorj, Dan Ilie Morega, prezent ieri la deschiderea anului şcolar la Padeş le-a făcut o promisiune părinţilor şi elevilor aflaţi la acest eveniment.

Morega a anunţat astfel că nu va mai da ghiozdane elevilor, cum a făcut în anii trecuţi, ci le va asigura viitorul la o parte dintre absolvenţii din localitate. Parlamentarul a menţionat astfel că pentru 36 de liceeni din Padeş care vor să urmeze studii superioare el le va asigura o parte importantă, financiară, din costul studiilor la Universitatea Liberă din Moldova (ULIM).

Dan Ilie Morega a realizat, după cum a susţinut chiar în discursul său de ieri de la Padeş, că, decât să ofere ghiozdane, mai bine plăteşte studiile la o parte dintre absolvenţii de liceu din localitate. Astfel, Morega a promis în faţa audienţei din Padeş că va achita taxa anuală de studii pentru 36 de liceeni, ce ar urma să se înscrie la ULIM. Morega va suporta 60% din valoarea taxei anuale a acestor viitori studenţi. Practic, din taxa anuală de aproape 17 milioane de lei vechi, studenţii vor achita doar 6 milioane, restul taxei anuale fiindu-le achitată de parlamentarul UNPR. Morega este deputat pe Colegiul 1 Târgu-Jiu, zonă care include şi comuna Padeş căreia parlamentarul i-a acordat o atenţie deosebită. Morega a gestionat însă fonduri substanţiale şi spre restul localităţilor din colegiul său dar şi din colegiile alăturate.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here