Morega, supărat pe ministrul incompetent Ariton

249

morega bunDeputatul independent, Dan Ilie Morega, şi-a arătat supărarea ieri faţă de gestul ministrului Economiei, Ion Ariton, de a nu trata cu seriozitate interpelarea făcută de parlamentarul gorjean, care atrăgea atenţia în legătură cu mafia din minerit şi energie.

Morega cerea de altfel verificarea de către ministrul Ariton a abuzurilor din minerit şi energie, exemplificând foarte clar că exploatarea haotică a lignitului de la nivel de Gorj creează marea corupţie care poate aduce serioase prejudicii sistemului energetic. Morega menţiona, de asemenea, că Ariton a dat interpelarea sa partenerilor săi de barbut, Marin Condescu şi Daniel Burlan.

Militaru, incompatibil

Morega l-a criticat, de asemenea, dur şi pe deputatul PDL, Constantin Severus Militaru. “Voi face un nou proiect de lege, de data asta nu de modificare a Legii Minelor. Aşa voi propune şi înfiinţarea unei întreprinderi de redare în circuitul agricol, nu numai în Gorj. Voi negocia cu strângere de uşă, nu ca până acum, că am avut încredere în vorbele mincinoase ale unora de la PDL, care au votat împotrivă. Unul este semnatar pentru această iniţiativă. Vorbesc de Cosmin Popescu şi de Militaru. Ori Militaru de la Motru până la Turceni are numai localităţi miniere. Dar, probabil, că interesele lui de extindere a activităţii private, fapt pe care îl văd incompatibil cu statutul său de parlamentar, să ai afaceri cu statul şi să fii parlamentar, dar măcar să ai bunul simţ să refacem solul,(..) iar el votează împotrivă”, a declarat parlamentarul independent.

Prefectul şi grupurile mafiote

Morega nu l-a slăbit nici pe prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, pentru care a realizat o altă interpelare în Parlamentul României. Deputatul a vorbit despre Andrei şi grupurile mafiote şi a criticat faptul că ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi-a protejat subalternul în detrimentul adevărului.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here