Morega: “Șmenarul și distrugătorul Gorjului vrea să revină în PSD și în alte funcții”!

339

Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice(IAIPP) Gorj, Dan Morega, la conferința de presă, a avut o ieșire fulminantă împotriva celui care, în opinia sa, ar fi distrus județul Gorj, credibilitatea politică a respectivului fiind apreciată de doar 2,85% dintre gorjenii care i-au dat votul la alegerile parlamentare. Morega s-a referit la fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, care ar trage sfori, potrivit acestuia, de a reveni în PSD și în alte funcții politice. Călinoiu mai este acuzat că l-ar săpa pe Cosmin Popescu, actualul președinte al CJ Gorj, pe care l-ar vorbi, nemulțumit, pe la spate. De altfel, într-o intervenție publică, cele spuse de Morega au fost susținute și de către liberalul Pantelimon Manta.

“Călinoiu, cel care a luat la alegeri nici 3% îmi pare incapabil în a înțelege că gorjenii nu îl mai vor. Dezastrul pe care acesta l-a lăsat în urma sa este imens, motiv pentru care gorjenii ar fi trebuit să-l arunce la lada de gunoi a istoriei’’, a spus Morega, într-o conferință de presă, explicând, totodată, de unde critica la adresa fostului șef al Consiliului Județean Gorj, în prezent șef la Serviciul de Gospodărire al Apelor Gorj. “În primul rând, consider că i se datorează subdezvoltarea economiei Gorjului, prin lipsa sa de măsuri scoțându-se ,din circuit, turismul gorjean. Pe el nu l-a interesat Gorjul sau gorjenii, dovadă că drumurile județene sunt făcute praf, iar județul este singurul din țară care anual are o scădere la numărul de locuri de muncă. În 2016 am scăzut față de 2015 cu 454 de locuri de muncă, iar în 2017 față de 2016 cu peste peste 900. Vorbim de o scădere cu 1400 în doi ani. Nu poate fi acuzat Cosmin Popescu de acest dezastru, iar un județ nu este o comună pe care să o pui pe picioare într-un an și jumătate de mandat. Nu poți să repari ce s-a distrus în 20 de ani, în acest an și jumătate de conducere a lui Cosmin Popescu. Să sperăm că CJ Gorj față de ceea ce am spus va trage și va realiza un program pragmatic și aplicabil pe o serie întreagă de componente, iar noi, cei de la IAIPP sprijinim, fără rezerve și fără a cere ceva, acest proces’’, a menționat Morega.

A luat-o în fața prefectului!
De altfel, șeful IAIPP a criticat inclusiv apariția publică recentă a lui Călinoiu la un eveniment cultural la Stoina. “Călinoiu, din dorința de a fi iar în prim-plan, a ajuns să fie din nou în rândul celor de la PSD, fiind prezent la Stoina, loc în care a luat și cuvântul, asta în calitatea de șef la SGA Gorj. A vorbit chiar înaintea prefectului, crezând că are fosta funcție, probabil. Ar trebui gorjenii să gândească însă cu creierul, nu cu altceva, la cifrele prezentate, să ia în calcul că suntem printre județele cu cea mai mare depopulare și să se întrebe măcar cine este vinovat. Există previziune ca în 2030, Gorjul să fie la jumătatea numărului de acum. O să rămânem circa 190.000 de locuitori, deși acum sunt 270.000, mulți plecând în afara țării, la muncă. Dacă era legat Călinoiu de județ de ce nu s-a ocupat de dezvoltarea lui, de atragerea de investiții, de dezvoltarea capitalului autohton din Gorj prin sprijinirea micilor întreprinzători în diverse domenii, lucruri pe care eu i le-am spus, nu o dată.. numai că el a fost incapabil să aplice”, a mai spus Morega. Acesta l-a criticat pe Călinoiu și vizavi de starea drumurilor din județ, drumul de la Padeș-Apa Neagră-Valea Mare fiind plin de gropi, abia ieri intervenindu-se pe acest tronson pentru reparații, dar și vizavi de contractele pentru întreținerea drumurilor, puse pe tavă, mai spune Morega, unor firme prietene, pentru peste 40 de milioane euro. În acest sens, Morega a postat pe o rețea de socializare cu drumul bombardat de gropi. Călinoiu a negat, recent, la un post de radio că și-ar fi căutat revenirea la PSD, subliniind că el l-a pus în funcție pe Cosmin Popescu și îl susține în continuare, chiar dacă tânărul președinte de județ “mai are câte ceva de corectat”.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here