Morega şi-a dat demisia din UNPR, Manţog preia cârma partidului

385

1Deputatul Dan Ilie Morega a demisionat ieri după-amiază din UNPR, partid din care a făcut parte doar cinci luni de zile. Morega şi-a trimis demisia din partid, pe fax, la Gabriel Oprea. Alături de Morega vor părăsi UNPR Gorj toţi cei care au ajuns în această organizaţie fiind aduşi de deputatul, revenit independent. Cârma partidului va fi preluată însă de Marius Vlaicu, în interimat, asta pentru că fondatorul partidului la Gorj îşi doreşte acest lucru, şi, în final, de Ionel Manţog, care dă târcoale partidului de ceva vreme. Manţog este susţinut pentru această funcţie de Gheorghe Bică, vicepreşedintele UNPR.

Aşa cum se aştepta încă de la finalul anului trecut, după o discuţie în contradictoriu între Gabriel Oprea, prim-vicepreşedintele UNPR, şi deputatul Dan Ilie Morega, parlamentarul de Gorj a decis să rupă legătura sa cu progresiştii depunându-şi demisia din partid marţi la orele amiezii. Morega şi-a scris demisia şi a trimis-o ieri pe faxul lui Oprea, anunţând în paralel o conferinţă de presă astăzi la ora 11.00 la cabinetul său parlamentar. Morega a refuzat ieri să discute despre acest gest, el urmând să ofere mai multe explicaţii, cu siguranţă, ziariştilor în cursul acestei zile.

Supărările deputatului

Deşi nu le cunoaştem oficial, supărările lui Morega cu Oprea au fost vehiculate deja în UNPR. Milităria lui Oprea în relaţiile cu Morega şi-au pus, cu siguranţă, amprenta pe relaţiile cu parlamentarul de Gorj, care a intervenit de prea multe ori la acesta pentru a ajuta oamenii din partid. Oprea, se pare, că nu şi-ar fi îndeplinit promisiunile, nu i-a ajutat deloc pe cei zece primari aduşi de Morega la UNPR şi nu l-a ajutat pe politician să obţină posturile dorite la Complexul Energetic Turceni, la Complexul Energetic Rovinari şi nici la SNLO. Acestea şi alte supărări l-au determinat, cu siguranţă, pe Morega să facă pasul în afara UNPR.

Săpat de Condescu

Profitând de relaţiile tensionate dintre Morega şi Oprea dar şi de jocul duplicitar al unora dintre progresiştii de la Gorj, sindicalistul Marin Condescu, duşman declarat al lui Dan Ilie Morega, a săpat şi el adânc pentru îndepărtarea parlamentarului de la cârma organizaţiei. S-a folosit şi de Marius Vlaicu, agăţat cu serviciul de SNLO, dar şi de alţi uneperişti pentru a-şi atinge scopurile, Gorjeanul semnalând încă de anul trecut că Marin Condescu îi caută înlocuitor lui Morega, pentru cârma UNPR Gorj. Condescu şi Bică au negociat cu mulţi funcţia lui Morega, asta în condiţii în care deputatul făcea organizaţii prin judeţ. Pe parcurs Vlaicu a reuşit să aibă o relaţie bună cu Morega, dar a tot stricat-o din cauza lui Răuţ cu care este la cuţite.

Manţog îi vrea funcţia

În ciuda eforturilor susţinute, Condescu nu a reuşit să îl îndepărteze pe Morega ci Oprea a făcut asta acum, nereuşind să traseze o strategie a UNPR-ului pentru alegerile locale din acest an. Nici sondajele de opinie nu i-au oferit un confort lui Morega care a văzut că UNPR-ul abia depăşeşte cu puţin 5%, fiind pe buză, cel puţin la Gorj, de a nu intra în Parlament. Acest procent pare însă că nu contează pentru pedelistul Ionel Manţog, care este pregătit să preia cârma UNPR Gorj, se vehiculează în mai multe cercuri ale Puterii, mai ales când a realizat că DSCN5659PDL-ul i-a închis toate uşile. Manţog nu va candida pentru PDL, i s-a transmis deja acest lucru, nu are nicio şansă să supervizeze listele de candidaţi şi nici nu mai are vreo şansă să obţină postul de director economic dorit. Cântărind aceste lucruri, şi ştiind că organizaţia centrală ar putea să îi taie de tot aripile spre o potenţială candidatură, printr-o decizie care se va lua în curând, Manţog a luat în calcul serios o trecere la UNPR Gorj. În momentul de faţă nu se poate reabilita în alt mod. Poate însă că Vlaicu, în aceste condiţii, mai merita însă o şansă. De altfel, Vlaicu va fi cel care va prelua, în interimat, cârma UNPR Gorj până când Manţog îşi va rezolva problemele şi îşi va negocia venirea în partid. Cert este că, în oricare din aceste condiţii, UNPR Gorj va fi sub bagheta lui Condescu.

Cine îl urmează pe Morega?

O dată cu plecarea lui Morega din UNPR Gorj va urma şi un val de demisii. Secretarul general al UNPR Gorj, Ion Răuţ, va fi primul care îl va urma pe Morega. Nu este exclus ca şi şeful de la tineret dar şi şefa organizaţiei de femei a UNPR Târgu-Jiu, Dorina Jianu, să facă acelaşi lucru. Şi fostul preşedinte al UNPR Târgu-Jiu, Răzvan Rotaru, ar putea face la fel ca şi alte persoane din secretariatul UNPR care ar putea să îl urmeze pe Morega. Asta şi pentru că persoanele acestea au fost “înmatriculate” de Morega în acest partid.

Morega, din nou independent

Pe parcursul mandatului său de parlamentar, Morega a părăsit PNL-ul tot prin demisie şi UNPR-ul, devenind pentru a doua oară independent. Morega a declarat permanent că nu contează partidul în care se află atâta timp cât poate promova proiectele pentru cetăţenii care l-au ales. Din acest motiv, a căutat o cale să ajungă la Putere. Morega ar putea candida acum la alegerile locale, pentru şefia Consiliului Judeţean Gorj, pentru a-şi testa electoratul ca apoi la parlamentare să candideze din nou pentru Colegiul 1 de Deputaţi. Se aşteaptă însă şi alte surprize..

Anamaria Stoica

Fără Morega, Creţan rupe protocolul

Aşa cum a anunţat în urmă cu doar două zile, Constantin Creţan va rupe protocolul cu UNPR-ul semnat pe data de 1 decembrie 2011, fără Morega. Acum o dată cu demisia parlamentarului, actul în sine se poate considera rupt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here