Morega se aștepta la pierderi puțin mai mici în CEO / “Minciunică-Șmecherică nu a prezentat problemele decât pe jumătate”

513

Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice, Dan Ilie Morega, este de părere că rezultatele prezentate, ieri, presei de către managerul interimar al CEO, pe care îl ironizează numindu-l “Minciunică-Șmecherică” nu ar fi reale în totalitate. Deși menționează că se aștepta ca pierderile să fie cotate la suma de 700 de milioane de lei, în fapt ele apropiindu-se de 900 de milioane, Morega subliniază că, în opinia sa, Laurențiu Ciobotărică a prezentat problemele CEO doar pe jumătate ori chiar pe sfert decât ar fi acestea în realitate.

“Mă așteptam să fie pierderile de peste 700 de milioane de lei, așa cum am anunțat și în conferința de presă, dar nu sunt uimit că sunt de aproape 900. Sunt chiar de părere că Ciobotărică a prezentat presei problemele doar pe jumătate și chiar pe sfert, în timp ce o parte însemnată din dificultățile cu care se confruntă CEO au fost ocolite intenționat. El trebuia să prezinte în profunzime cauzele care au dus la aceste pierderi și să prezinte un program de eficientizare clar al acestora”, a declarat Morega după declarația de presă a managerului interimar.
În timpul conferinței IAIPP, Morega a spus că se prevăd zile negre pentru Gorj, deoarece CEO va disponibiliza 3000 de angajați. Alți 1500 de salariați ai IMM-urilor vor îngroșa rândul șomerilor urmare a acestor disponibilizări din CEO, a tras un semnal de alarmă Morega opinând că Ciobotărică ar merge într-o direcție greșită. “După schimbarea lui Ciurel, care a făcut o serie întreagă de ilegalități, și înlocuirea lui cu Ciobotărică, el fiind susținut de IAIPP și de FNME, am realizat că s-a schimbat dracu cu tasu’. CEO merge într-o direcție greșită și mai mult se conturează aici două grupuri de interese. Cel al celor trei mușchetari (n.r. Condescu, Manțog și Călinoiu) despre care v-am spus, dar și prin grupul de interese al lui Ciobotărică”, a subliniat Morega considerând că actualul manager ar fi “un om cu rea credință”.
Ieri în declarația sa de presă de la SDM, Ciobotărică i-a răspuns lui Morega spunând că el nu se va lăsa influențat în actul de conducere de către nimeni, el recunoscând că sunt mulți care îi atrag atenția că Gorjul pierde dacă la CEO se vor face alte disponibilizări, de exemplu.

Graure, Pităroiu ar trebui să ia distanță de CEO
În opinia lui Morega, Octavian Graure și Pităroiu nu ar trebui să se afle în apropierea lui Ciobotărică, deoarece ambii sunt apropiații lui Condescu și ai lui Manțog. Morega susține că Graure are dosar penal, fiind inculpat într-un dosar de corupție, în timp ce Pităroiu a fost disponibilizat individual, dar a fost primit înapoi după ce a luat o grămadă de bani, el primind la plecarea din CEO 16 salarii compensatorii pe care acum nu i-a restituit companiei.
Morega l-a atacat, ieri, și pe Ionel Ilie, adus de Ciobotărică la declarația de presă, în calitate de director al Diviziei Energie, șeful IAIPP subliniind că respectivul a fost promovat în funcție fără concurs. Președintele Institutului i-a luat în vizor și pe cea pe care Ciobotărică vrea să o facă directoare de Resurse Umane, “plasatoarea de forță de muncă” Petra Patricia Pătrașcu, dar și pe cel pus în fruntea unei noi direcții cu nume pompos, pe care Morega nu l-a regăsit printre foștii angajați ai OTP Bank.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here