Morega scoate cureaua la oficialii CEO: ,,Îl avertizez pe Boza să nu mai joace alba-neagra și să nu mai fie când cu hoții, când cu vardiștii”!

370

Profesorul de management Dan Morega s-a săturat de jocurile politice de la CE Oltenia, de influența mult prea mare a ALDE Dolj în structura de conducere, de încă dorita promovare a ,,hoțului hoților” Daniel Pităroiu, de jocul dublu făcut de liderii de sindicat și, mai ales, de organigrama companiei care iese încă din tipare, păstrând departamente într-o societate care nu ar trebui să aibă o astfel de organizare. Morega îl avertizează astfel pe șeful Directoratului CEO, Sorin Boza, să facă ordine în companie, să rupă o dată pisica-n două și să trimită politrucii la muncă, în producție, în caz contrar chiar el ,,va scoate cureaua” la cei care își bat joc de Gorj și de gorjeni.

Morega, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice, totodată doctor în management, s-a săturat până peste cap de lanțul de probleme care apar zilnic dintre compania strategică a Gorjului, dar mai ales despre multitudinea de nereguli și jocuri politice care se fac în spatele ușilor închise, atât din sedii de partide politice, cât și de la Ministerul Energiei. Profesorul spune că este șocat că, în timp ce o problemă se rezolvă cu greu în societatea de stat, o alta și mai gravă apare în peisaj, toate completate cu perfidia celor care văd în continuare CEO doar o vacă de muls și nu societatea de care depind locurile de muncă a 13.000 de persoane. Morega critică dur, în acest context, dorința manifestată în continuare, chiar și de unii lideri de sindicat, de a-l promova pe Pităroiu în Directorat, intervenția grosolană a ALDE Dolj în actul de conducere al acestui for, dar și organigrama care tinde să-i lase la timonă pe inspectorii sociali dar și pe consilierii lui Boza. ,,Nu înțeleg și pace cum șeful Directoratului își poate păstra numeroșii consilierii personali, care mănâncă o grămadă de bani fără să facă mai nimic, mai ales pe hoțul de Pităroiu, și nu pricep cum inspectorii sociali sunt păstrați să taie frunză la câini, doar pentru motivul că își vând cu ușurință pe cei pe care îi reprezintă, fie ei mineri ori energeticieni. Cu astfel de lepre sindicale, nu aș fi stat la masă, în timp ce mi-aș fi păstrat un singur consilier dacă experiența sa mi-ar fi completat-o pe a mea pe domenii de minerit ori energie. În rest, aș face curățenie! Aș desființa departamentele care nu se regăsesc decât în guvernul SUA, și nu într-o companie mică cum este CEO, comparativ cu structurile din America care dețin departamente, aș mătura cu politrucii care ocupă funcții de conducere doar pentru că ei trebuie să sugă bani, și aș subția considerabil TESA de la executiv. Producția moare fără oameni, iar ei se înghesuie în birouri ori plimbă hârtii. Sunt probleme oricum cu certificatele, sunt necesare economii”, a transmis Morega, considerând că Boza nu ia totuși măsurile necesare să nu supere în vreo parte ori în alta.

Trimis la lada de gunoi
Morega nu are vorbe dulci de transmis nici deputatului ALDE Ion Cupă, căruia îi cere să ia distanță de CEO și să-și ia la Craiova pe cei 60 de salariați pe care i-a plantat la executiv la Târgu-Jiu, dar nici la adresa lui Pităroiu, care a revenit în companie după ce a încasat salarii compensatorii, despre care a prostit lumea că le dă înapoi cu greu.
,,Eu mi-am spus de mai multe ori punctul de vedere despre Pităroiu, nu o dată. Am spus că acest individ, prin mijloace hoțești, necinstite, a revenit de două ori în CEO după ce a fost disponibilizat și a primit banii pentru disponibilizare colectivă, prin intermediul unor indivizi, a unor vătafi cum este Cupă, care și-l dorește pe acesta, necondiționat, în consiliul director al companiei. Aici sunt persoane serioase în Directorat, care se ocupă de managementul financiar și economic al societății, cum este Bălășoiu, dar acest individ este pus pe căpătuială, pe jecmăneala CEO și își dorește falimentul societății. El vrea doar îmbogățirea fară just temei, asta vrea acest escroc, dar și Cupă care îl ajută”, a completat Morega.
,,El și-a cumpărat, de când a lucrat la CEO, un complex comercial și de alimentație publică în Filiași și-a făcut sală de nunți, iar apoi a revenit în companie ca să facă alte afaceri. Îi cer lui Boza să renunțe la serviciile acestui consilier financiar, care și-a cumpărat o casă în Primăverii de la cineva de la vârful județului și își face aici altă sală de nunți. Mai mult, este un imoral, este un om sub orice critică, care a agresat soții. Care a atentat la nevasta fiului lui Poiană de la Curtea de Conturi ca apoi să-i facă și un copil. Acest individ trebuie trimis la groapa de gunoi. Îi atrag atenția lui Boza să-i trimită înapoi la Craiova pe doljenii veniți, în număr de 60, pe linie politică aici”, a completat șeful IAIPP, care consideră că trebuie dată milităria jos din pod.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. Nu poate lua distanta de hotii din companie, domnule profesor.Acest director a fost sustinut continuu de cei care au furat si fura din CEO,de inspectorii sociali ai sindicatelor, de catre cei care sunt certati cu legea!La o capacitate in fruntea ministerului la oameni pe masura in conducerea companiilor de stat.Cu specimene de genul domnului Boza, Gorjul este pe un drum fara intoarcere,saracie generala!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here