Morega, sătul de abuzurile la care au fost supuși salariații CEO, acuză: “Înlăturați liderii de sindicat netrebnici care sunt slugile lui Ciurel”

404

Președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice (IAIPP), Dan Ilie Morega, a pus tunurile pe liderii de sindicat care, susţine că aceştia ar fi aserviți managerului CEO, Laurențiu Ciurel, făcând, totodată, și unele dezvăluiri despre jocurile de culise dintre administraţie, politic şi sindicate “galbene”, dar și despre presiunile făcute de respectivele grupări asupra salariaților companiei energetice. Conducerea SMEO, dar şi fostul senator Ion Ruşeţ au fost cei care nu au scăpat de acuzele lui Morega.

Dan Morega a pus iar tunurile pe Ion Ruşeţ, actualul şef al Departamentului de Relaţii cu Comunitatea a CEO, pentru că îl vede pe fostul lider sindical drept vinovat de crearea SMEO, sindicatul pus în slujba administraţiei. Noile declaraţii ale preşedintelui IAIPP apar la scurt timp după ce Morega a avut un schimb de replici dure, în spaţiul public, dar şi în particular, cu Gabriel Căldăruşe, preşedintele SMEO.

Apel pentru reformarea FNME
Mai mult, în acest context, Morega chiar a făcut un apel la reformarea FNME, structură în fruntea căreia acesta îşi doreşte să fie promovat Dumitru Pârvulescu. Nu înainte de a spune însă că: “este regretabil ca Ion Rușeț, care a fost unul dintre cei mai mari profitori ai mineritului şi energiei, care și-a bătut joc de Sind Jilț și s-a înfruptat vârtos de la Minerul Mătăsari din banii energeticienilor și care, se pare, că a încasat în mod ilegal – noi facem investigații în acest sens la Institutul de Analiză și Investigații Publice și Politice – chirie pentru apartament când era parlamentar și, în același timp, a primit banii și de la Parlament, ajuns să ghidoneze SMEO, sindicat pe care l-a pus la picioarele lui Ciurel”. “Este rușinos ce a făcut acest Ciurel și gașca lui pentru crearea SMEO. De altfel, se ştie că Ciurel i-a mandatat pe Rușeț și Răuț să facă asta, respectivii ajungând să alerge ca nebunii cu autoturismele prin cariere ca să facă presiuni asupra membrilor de sindicat, fie că erau la sindicatul «Minerul» Rovinari, fie la Federația Națională Mine Energie (FNME), şi să ameninţe salariații din minerit și energie cu disponibilizarea doar ca salariaţii să intre în această caricatură nenorocită care este în subordinea directă a administrației complexului energetic, SMEO”, a completat Morega.

Mafia pică!
Morega consideră că alternativa la SMEO este doar FNME, dar doar dacă Federaţia va fi reformată. “Nu vă fie frică, mafia sindicală «galbenă, roșie și cea politică» pică. Eu rog sindicatele legale să desfășoare în continuare activitate intensă și să convingă oamenii să treacă de partea lor, de partea FNME, a Sindicatului «Minerul», dar și a celorlalte sindicate reprezentative din minerit și energie. Cred însă că Dumitru Pârvulescu nu mai trebuie să stea în interimat, el ar trebuie să se poziţioneze, de drept, în fruntea FNME pentru a avea mai multă forță și să aibă mai multă unitate și legitimitate. Trebuie făcute alegeri la FNME astfel ca Pârvulescu să devină președinte, în mod legal. Sunt convins că, conlucrarea dintre Pârvulescu și Crețan va fi de bun augur și va conduce la căderea neaveniților, care ei, de fapt, sunt aserviți. Că doar nu ei conduc, cum este acest Căldărușe cu Bălăceanu.. Viața îi va judeca! În mod categoric și pe Rușeț, care a fost un trădător o viață întreagă. Ieri la PNL și PDL, azi la PSD”, a specificat Morega.

Vor să spargă forţa sindicală
Şeful IAIPP a dat apoi asigurări minerilor și energeticienilor că va lupta cu toate resursele împotriva abuzurilor la care sunt supuși salariații CEO. “Voi lupta în continuare, atât cât pot eu, cu forțele mele, fără a avea un parti pris politic, pentru că mă interesează Gorjul, gorjenii, economia Gorjului. Vreau ca Gorjul să nu rămână județul foametei și sărăciei, datorită acestor netrebnici de lideri de sindicat care sunt slugile conducerii CEO și îi fac pantofii lui Ciurel; pentru că Ciurel conduce, de fapt, acel sindicat. Este inadmisibil așa ceva! De fapt, ei nu au făcut altceva decât să spargă unitatea și forța sindicală atunci când era nevoie mai mare de un echilibru acum, mai mult ca oricând, când a fost un management total defectuos din partea lui Ciurel. Cred că se știe foarte bine faptul că, în perioada 2007-2008 când am fost în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), fie la SNLO, la Complexul Energetic Rovinari sau în Consiliul de Administrație (CA) de la Complexul Energetic Turceni, au fost date cele mai mari salarii la mineri și energeticieni, ca apoi acum, cu noua conducere, să se ajungă să se scadă veniturile angajaţilor cu aproape 40%. Acestea, dar şi alte sporuri pe care minerii și energeticienii le primeau din 1990 încoace sau unele chiar înainte de 1990”, a mai precizat președintele IAIPP, Dan Ilie Morega.

Cosmetizarea informaţiilor CEO, apărute în spaţiul public
Jocurile de culise ale șefilor din CEO, precum și cosmetizarea informațiilor despre aceștia care apar în spațiul public au fost și ele dezvăluite de Morega. “Tot în curs de investigare la IAIPP Gorj se găsește și lăcătușul-mecanic, făcut la apelul de seară – cursuri 3-6 luni – care, timp de circa 12 ani de zile, a fost pontat fictiv în producție la Cariera Tismana II, primind anual circa o jumătate de miliard de lei vechi. Respectivul, pe 12 ani, având un total de 6 miliarde de lei vechi. Asta nu înseamnă furt din compania de stat, Ciurele, Căldărușe și Rușeț?… sau după mintea voastră furt înseamnă numai cei care sunt prinși de voi. Un fel de «hoții strigă hoții»?! Ori voi vă ghidați după sloganul «fă forme, fură fără frică», dar iată că și cu forme ar trebui să vă fie frică. Asta pentru că formele voastre sunt măsluite și ilegale”, a mai transmis Morega, săgeţile fiind transmise la adresa lui Căldăruşe.
Picture 006“Unii dintre mineri au spus că doresc să fie martori, deoarece cunosc faptul că acest submediocru Căldărușe avea primiți 44 milioane de lei vechi din activitatea de producție, în care era pontat fictiv, cu cea mai mare clasă de salarizare, iar colegii săi aveau salariul la jumătate, iar inginerii aveau 60-70% din salariul acestui trântor hrăpăreț și distrugător al valorilor umane din CEO. S-a găsit el moț, acestui netot, fiindu-i străină munca, să treacă servitorul de serviciu al lui Ciurel și Rușeț împotriva salariaților CEO, ba mai mult, având curajul nemerniciei și al lipsei de pregătire să atace, ca o javră, pe cei care au prezentat și prezintă dezastrul iminent spre care se îndreaptă mineritul și energia din Gorj, singura economie viabilă pentru noi. Ca să fie mai sigur pe tot ce apare în spațiul public, Ciurel a trecut direct în subordinea sa Direcția pentru Comunități Locale, împreună cu păpușarul Rușeț. Cum este posibil ca numai de la SMEO să găsești încadrați inspectori cu comunitatea, liderașii de sindicat, cozile de topor ale lui Rușeț și Ciurel, iar de la alte sindicate, FNME sau Minerul Rovinari să nu aibă nici măcar un inspector cu comunitatea. Iar dacă nu știați, individul cu pricina, Căldărușe, primește lunar 45 de milioane lei vechi de la SMEO și 25 de milioane de la Federația Universu adică 70 de milioane de lei vechi lunar, plus alte beneficii și sporuri din partea stăpânului Ciurel”, a mai subliniat Morega. “Ceea ce nu știu ei este că, de fapt, cât de curând, se apropie Ziua de Apoi în care fiecare va da socoteală fărădelegilor. Timpul lucrează în defavoarea lor și le scurtează zilele de jefuitori ai CEO”, a conchis președintele IAIPP Gorj, Dan Morega.

Ruşeţ: “Îi stau la dispoziţie domnului Morega şi cu documente. La SMEO nu am nicio calitate”
Ion Ruşeţ a menţionat, ieri, că deşi este acuzat din mai multe părţi că ar coordona SMEO, nu numai Dan Morega făcând asta, acest lucru nu este adevărat, cum nu este real că ar fi făcut ceva ilegal în timpul cât a fost senator de Gorj. “La ora actuală nu am nicio calitate în a fi reprezentant al SMEO. Îi dau însă domnului Morega libertatea să verifice acest lucru, dar şi activitatea mea parlamentară şi chiar îi pun la dispoziţie documente. Aş vrea ca dânsul să îşi revadă declaraţiile, legate de FNME, făcute în 2012-2013, dar şi înainte, însă şi cele spuse de dânsul despre afacerile sindicale. Legat de apartament nu pot să-i spun decât că a fost informat în mod eronat. Îi stau dânsului la dispoziţie pentru orice lămuriri şi sunt dispus chiar la o confruntare publică”, a transmis Ruşeţ.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here