Morega, pregătit să dea declaraţii la DNA pentru a-l înfunda pe Condescu

297

moregaDeputatul independent Dan Ilie Morega este pregătit să accepte o eventuală invitaţie a procurorilor DNA pentru a explica câteva dintre neregulile pe care susţine că le-ar fi făcut sindicalistul Marin Condescu.

Declaraţia lui Morega survine la puţin timp după ce în mass-media locală a apărut informaţia potrivit căreia procurorii DNA au început verificarea sponsorizărilor primite de echipa Pandurii Târgu-Jiu, după intervenţiile lui Codescu. Morega a cerut, de altfel, în urmă cu câteva luni, DNA-ului să se autosesizeze şi să verifice sponsorizările exorbitante obţinute de şeful clubului de fotbal de la unităţi de stat din judeţul Gorj.

Morega l-a criticat dur, la sfârşitul săptămânii trecute, pe Marin Condescu, sindicalistul implicat direct şi în administrarea echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu. Asta, după ce Constantin Creţan, liderul de sindicat din Rovinari, a anunţat că a fost chemat la DNA pentru a da explicaţii în privinţa sponsorizărilor pentru Pandurii. În acest context, chiar şi Morega a declarat că, în eventualitatea în care procurorii DNA i-ar cere să dea explicaţii anti-Condescu, ar face-o, fără probleme, cu condiţia ca cererea să vină de la procurorii DNA de la Bucureşti. ,,Eu sunt omul care mă duc întotdeauna la Parchet. Dar, acum, să mă cheme DNA-ul de la Bucureşti, pentru că eu sunt omul care vrea clarificări. Eu nu vreau să spun lucrurile doar din gură. Cei care trebuie să îl verifice pe Condescu să pună, însă, experţi incoruptibili, cărora să nu le facă Marin cadou vreo maşină”, a declarat Morega.

,,Condescu să dea socoteală”

Parlamentarul solicită astfel, încă o dată, public, ca procurorii DNA dar şi alte organe de cercetare să verifice felul în care s-au făcut sponsorizările ilegale pentru Pandurii. ,,Dacă este să mă refer la marele şnapan Condescu& Co. atunci pot spune că el este omul care ar trebui să dea socoteală DNA-ului, Parchetului, Curţii de Conturi, pentru banii pe care i-a primit. (..) Cer, în acelaşi timp, organelor de cercetare penală, organelor abilitate, să verifice cele aproape 100 de miliarde de lei vechi intrate la clubul sportiv patronat de preşedintele, la pătrat sau la cub, Marin Condescu. Cer, în calitate de parlamentar, să fiu şi informat direct ori prin intermediul mass-media, atât eu cât şi cetăţenii, de hoţomăniile pe care le-a făcut acest Condescu în 20 de ani, care a distrus mineritul şi s-a încărcat de la mineri cu fel de fel de bani”, a completat Morega. Parlamentarul mai face referire şi la afacerile, în turism, derulate de o firmă aparţinând tot lui Condescu. ,,Pur şi simplu am rămas stupefiat că şi-a înfiinţat o firmă care gestionează bilete de turism, de tratament. Probabil merge acolo cu mândra la un SPA, mai face masaj pe 170 de miliarde de lei vechi”, spune ironic deputatul, pomenind în acest context şi numele apropiatei partenere de afaceri a lui Condescu, Mădălina Berbecel.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here