Morega: “Paraschivu trebuie să facă ordine în deconcentrate și să taxeze comportamentul inadecvat al funcționarilor față de cetățeni”

274

Dan Morega a fost unul dintre mulții gorjeni care au apreciat drept benefică pentru județul nostru numirea lui Gheorge Paraschivu în fruntea Instituției Prefectului Județului Gorj. Morega susține astfel că Paraschivu este primul prefect cu adevărat tehnocrat al Gorjului, acesta fiind chiar doctor în economie, fiind convins că activitatea acestuia la prefectură va fi cu adevărat notabilă. Până la rezultate însă prefectul, crede Morega, trebuie să facă ordine în serviciile deconcentrate, trebuie să se implice mult mai mult în problemele respectării legii și să tragă la răspundere instituțiile implicate.

“Numirea lui Paraschivu în funcția de prefect al județului Gorj este una dintre cele mai bune hotărâri pe care le-a luat, până acum, Guvernul Cioloș. Dacă la multe ministere a numit miniștrii pe alte criterii decât pe cele ale meritocrației, adică adevărați tehnocrați, trebuie să recunoaștem cu toții că la Gorj a reușit să numească, cu adevărat, un profesionist. Gheorghe Paraschivu este în mod real un tehnocrat și nu a fost numit în niciun fel pe alte criterii decât pe cel al valorii, al excelentei sale pregătiri profesionale, de bun manager și care, în mod real, îndeplinește toate criteriile de integritate. Numirea este un câștig pentru gorjeni, deoarece Paraschivu vine din funcția de director al Trezoreriei, după ce între 2005-2009 a fost chiar directorul Direcției Finanțelor Gorj, funcție pe care a câștigat-o prin concurs, plasându-se pe primul loc pe țară, obținând calificativul maxim pentru această funcție. Mai mult decât atât el a devenit, la acea perioadă, un adevărat concultant al ministrului de Finanțe, mergând, în interes de serviciu, alături de acesta, în mai multe state”, a declarat, la finalul săptămânii trecute, Dan Morega, fost prefect de Gorj. Acesta susține că Paraschivu, din funcțiile avute, cunoaște extrem de bine județul Gorj, puterea economică a fiecărei localități, cunoaște problemele mediului de afaceri, într-un cuvânt știe activitatea economică-socială a Gorjului.

Rezultate, după ce pune ordine în instituții
“Până la rezultate însă, consider că noul prefect trebuie să pună ordine în instituțiile administrației de la nivelul județului, mă refer la deconcentrate. Asta, pornind de la comportamentul inadecvat al multor funcționari publici, care se comportă la serviciu ca pe propriile lor moșii, și nu privesc cetățeanul(cel care contribuie la bunul mers al administrației prin taxe și impozite), ca un partener, tratându-l în multe cazuri cu dispreț, nepăsare și nerușinare, și până la respectarea legii și a locului de muncă. În al doilea rând, trebuie să se implice mult mai mult și să tragă la răspundere instituțiile implicate în acest fel, mă refer la poliție, jandarmerie, direcție silvică etc, având în vedere numărul de infracțiuni săvârșite la nivelul județului Gorj, în diverse domenii. Nu trebuie uitat faptul că pădurile din Gorj, încet, sigur și ilegal sunt rase și dispar, aurul verde pentru gorjeni care trebuie ocrotit cu respectarea legii fiind sustras de sub nasul celor care ar trebui să aibă grijă de el. Prioritare pentru noul prefect trebuie să fie și problemele economico-sociale pe care Prefectura, alături de CJ, ar trebui să le pună pe primul loc, alături de dezvoltarea mediului de afaceri, de absorbția fondurilor europene și de păstrarea locurilor de muncă”, a conchis Morega, dorindu-i însă succes în activitate noului prefect de Gorj.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Nea Dane , cei mai mari defrisatori de paduri sunt culmea , prietenii lui matale ; Purec de la Pestisani , Mucenic de la Tismana si Sarcina de la Balta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here