Morega: “Olguţa i-a dat lui Condescu cu flit, iar Mititelu i-a dat cu spray paralizant”

324

Profesorul Dan Morega, fost deputat de Gorj, care i-a anticipat mişcările lui Marin Condescu în ultimii ani, a comentat savuros, ieri, plecarea managerului sportiv de la Craiova la atât de scurt timp de la numirea sa în funcţie. În opinia lui Morega, primăriţa Craiovei, Olguţa Vasilescu, i-a dat cu flit lui Condescu, neacceptând comasarea celor două echipe de fotbal din Bănie, în timp ce patronul Adrian Mititelu a văzut şocat că Condescu a venit aici pus pe căpătuială nescoţând niciun ban din buzunar pentru fotbalişti. Şeful Institului de Analiză şi Investigaţii Politice crede că Marin Condescu, revenit acasă, se va implica acum la Gorj în Mişcarea Populară.

Adrian Mititelu şi-a anunţat marţi separarea de Marin Condescu, plecat din staff-ul echipei oltene la doar trei săptămâni de când i s-a alăturat. “Nu am mai discutat cu el la telefon de când a plecat de la mine din birou, de duminică! Condescu m-a lăsat cu ochii în soare. După ce am negociat vreo şapte ore la mine în birou cu el, i-am semnat şi contractul că se poate alătura Craiovei cu asociaţia suporterilor, sub pretextul că pleacă la Severin cu câteva probleme personale, m-a lăsat pe mine şi pe Vranjkovici şi încă două persoane în birou şi nu a mai dat vreun semn de viaţă! Nu am vrut să dau crezare zvonurilor, dar eu lui Condescu i-am făcut toate poftele doar ca el să vină la Craiova şi să investească cu sponsorii pe care a zis că-i aduce la echipă. Din păcate, cât a fost prezent la Craiova, domnul Condescu a adus numai haos, atât în rândul suporterilor, cât şi în rândul jucătorilor, cărora personal le-a spus că-şi primesc salariile. De unde?”, a spus Mititelu.
Evenimentele de la Craiova sunt comentate de Dan Ilie Morega cel care a combătut în ultimii 15 ani împotriva lui Condescu. “După câte cunosc gorjenii, de-a lungul timpurilor, am examinat îndeaproape activitatea domnului Marin Condescu, nu numai prin prisma unor probleme negative create mineritului şi energiei, ci şi a altora. Am arătat cum s-a îmbogăţit el peste noapte cu locotenenţii lui, activităţi cu efecte dezastruoase pentru gorjeni în general şi pentru mineri şi energeticieni în special. Nu are rost să reiau ceea ce tot spun de 15 ani, considerându-mă de fapt ca un drumeţ singuratic în faţa haitei de lupi şi a corupţiei hidoase”, şi-a început Morega declaraţia.

Hoţul nu l-a păcălit pe hoţ
“Faptul că Marin Condescu şi-a dat demisia din «înalta funcţie» de preşedinte al CA-ului Pandurii, loc care a fost un canal extrem de important pentru îmbogăţirea lui şi a altora(vezi prima locotenentului său Temelescu pe luna ianuarie, care a luat o sută de milioane de lei vechi ca şi colaborator al clubului de fotbal) a fost o problemă pentru sindicalist. Asta deoarece a ieşit deja la suprafaţă, dar mai sunt multe de văzut, în legătură cu banii pe care Condescu şi ai lui i-au supt de la club. Pierzând la Târgu-Jiu, Condescu a crezut că îşi duce apucăturile la Craiova, în ograda lui Mititelu. Vroia să păcălească hoţul pe hoţ. Dar la nicio lună de la ajungerea lui aici, Condescu îşi ia bagajele şi pleacă, urmare a neînţelerilor cu cel ce-i devine patron”, explică Morega, care consideră că “zgârcenia” lui Condescu l-a făcut perdant în Bănie. “Condescu nu a plecat urechea la solicitările lui Mititelu care îi cerea să împrumute echipa, cum deja a împrumutat Pandurii cu milioane de lei «din banii lui agonisiţi prin muncă cinstită». Nu a vrut să împrumute clubul pentru că nu mai intra în cărţi şi portughezul, finanţatorul, care era băgat la înaintare în cazul echipei Pandurii ca fiind omul generos pentru echipă în împrumuturi şi în organizări de cantonamente în Portugalia şi altele, unde se scurgeau banii grei. Pe de altă parte Condescu a mai crezut, dar a rămas doar cu asta, că este un Mesia şi că o poate îndupleca pe mai apriga primăriţă Olguţa, patroana celei de-a doua echipe de fotbal din Craiova, să le unească, iar el să devină stăpânul lor. Iată dar că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Olguţa i-a dat cu flit lui Condescu, iar apoi i-a dat şi Mititelu cu spray paralizant”, a completat Morega.

“In genonchio da te”
Fostul deputat crede că şi în actuala situaţie Condescu nu este de plâns deoarece el se va implica categoric în Mişcarea Populară, creaţia lui Băsescu. Îi va cânta astfel preşedintelui melodia “In genonchio da te”, şi îşi va folosi “expertiza” în dezvoltarea fermei sale zootehnice. “Începând cu caprele pe care le are şi deschizând un lănţişor de magazine cu produse bio”, îi prognozează lui Condescu, râzând, Morega.
În final, şeful IAIPP i-a urat lui Condescu să-şi rezolve problemele cu legea astfel: “Îi doresc totuşi ca problemele pe care le are cu justiţia să şi le rezolve ca un «om nevinovat», aşa cum a declarat, dar asta rămâne de văzut. Nu spunem hop până nu sărim gardul. În rest, dragă Mărine, să-auzim numai de bine”.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here