Morega nu îl susţine pe Dian Popescu la parlamentare

274

Parlamentarul de Gorj, Dan Ilie Morega, care şi-a anunţat ieri, din nou, intenţia de a nu mai candida la alegerile parlamentare pe Colegiul 1 de Deputaţi, va susţine un candidat USL pe zona Padeş însă cu excepţia lui Dian Popescu. Morega a menţionat astfel că va susţine un social-democrat sau un liberal pe Colegiul 1 de Deputaţi cu condiţia să nu fie şeful PNL Gorj, pe care îl trimite însă să candideze pe colegiul lui Vasile Popeangă, deoarece este din Ţicleni.

Morega a luat hotărârea de a nu mai candida în decembrie pentru Colegiul 1, asta deşi a fost alături de localnici şi de primarii arondaţi acestei zone pe care a reprezentant-o în Parlament. A susţinut doleanţele localnicilor în Camera Deputaţilor, a făcut proiecte de lege şi zeci de interpelări. Deşi avea şanse maxime să candideze din partea USL pe acest Colegiu, lucru discutat cu liderii PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, Morega a refuzat invitaţia de a intra în lupta electorală în USL, aşa cum a făcut de altfel şi în cazul invitaţiei primite de la PPDD. Deputatul a spus că are nevoie de o perioadă de relaxare departe de politică, relaxare care va dura un an de zile, perioadă în care parlamentarul va fi prezent în viaţa socială a judeţului dar va sta departe de tumultul politic al zonei. “Nu voi candida pentru un nou mandat de deputat în decembrie. Am luat această hotărâre şi le-am şi comunicat-o liderilor PSD Gorj, Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu. Voi susţine însă un candidat USL pe Colegiul 1 de Deputaţi, dacă persoana respectivă are calităţile necesare să îi ajute pe oamenii din zonă”, a declarat Morega.

“Dian va primi un vot de blam dacă va candida”
Deputatul susţine că va fi alături de un candidat USL pe Colegiul 1 mai puţin dacă respectivul ar fi Dian Popescu. “Categoric nu îl voi susţine pe Dian Popescu pentru Colegiul 1 de Deputaţi sau Colegiul 1 de Senat. Deşi el are relaţii foarte bune cu Peştişaniul sau cu alţi primari din zonă care i-au încredinţat lucrări cu bani publici, i-ar recomanda să candideze pe Colegiul 5 la Vasile Popeangă, deoarece Dian este din Ţicleni. Dacă totuşi vrea să candideze pe Colegiul 1 de Senat sau, cine ştie, poate pe Colegiul 1 de Deputaţi, eu sunt convins că va primi un vot de blam”, a declarat, ironic, Morega. Acesta este foarte categoric în declaraţii, în ce îl priveşte pe şeful PNL Gorj. “Categoric nu îl voi susţine pe Dian Popescu deoarece m-am mai fript o dată. El a ajuns să distrugă PNL Gorj, organizaţie care a ajuns la fundul prăpastiei”, a completat Morega. Deputatul îi urează însă liderului PNL Gorj să scape de dosarul în care este urmărit penal şi să îşi dovedească nevinovăţia.

“Aş putea susţine şi candidatul PPDD sau PDL”
Morega subliniază însă că există posibilitatea ca persoana ori persoanele nominalizate de USL pe cele două colegii să nu întrunească toate calităţile necesare pentru un viitor deputat sau senator de Gorj motiv pentru care îşi rezervă dreptul să susţină şi un candidat din afara USL. “Aş putea susţine şi candidaţii PDL sau PPDD, asta dacă spre deosebire de cei de la USL sunt oameni capabili, interesaţi de soarta localnicilor şi a primarilor de pe cele două colegii.”
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here