Morega mai sărac în deputăţie decât în civilie

239

Deputatul independent Dan Ilie Morega susţine că mandatul de parlamentar obţinut în 2008 nu l-a făcut să îşi majoreze conturile, cum s-a perceput din declaraţia sa de avere, ci, dimpotrivă, chiar acestea s-au micşorat. Singurul lucru care l-a făcut să obţină o creştere a veniturilor sale a fost vânzarea casei sale din Târgu-Jiu şi a terenului aferent, pentru care a obţinut 400.000 euro.

La începutul mandatului său Dan Ilie Morega avea declaraţi circa 500.000 de euro, în fiecare an veniturile sale fiind de maxim 60.000 de lei anual pentru calitatea de deputat şi de maxim 70.000 de lei pentru calitatea de profesor universitar la ULIM. În paralel, Morega şi-a vândut casa din Calea Victoriei, nr. 106, având circa 1.300 mp cu terenul aferent, pentru care parlamentarul a obținut circa 400.000 euro, lucru care i-a sporit averea din declaraţia sa, totodată de aici dispărând şi una dintre proprietăţi. “Toate veniturile anuale legale, care se regăsesc în declarația de avere, sunt mult mai mici față de 2008, acest lucru datorându-se altor cheltuielile efectuate, dar neplanificate, așa cum orice om are diverse probleme sau necazuri în familie la care nu se așteaptă”, explică parlamentarul supărat că o parte a presei locale i-ar fi analizat incorect declaraţia de avere. Morega subliniază, de asemenea, că el nu are și nu va avea vreodată contracte cu mineritul, energia și cu primăriile din județul Gorj “precum alții care se dau săraci lipiți dar, în realitate, sunt putrezi de bogați”.

Promisiune de vânzare-cumpărare
“În mod normal, veniturile față de anul 2008, când am început mandatul de parlamentar, ar trebuie să fie în creștere, nu în scădere, așa cum sunt în cazul meu, fapt ce dovedește că eu nu m-am îmbogățit, ci dimpotrivă, din activitatea de parlamentar, așa cum au făcut-o alții care nu știu cum să își mai ascundă veniturile și să se dea cât mai săraci în fața oamenilor care i-au ales”, a mai completat Moreaga. În ce priveşte existenţa unui aş-zis “împrumut” făcut de deputat către Vectra Impex SRL, “acela nu a fost un împrumut ci o promisiune de vânzare cumpărare în 2009”.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here