Morega le-a cerut gorjenilor să boteze un nou partid

389

Un sondaj realizat recent de Institutul de Analiză, Investigaţii şi Politici Publice, condus de Dan Ilie Morega, pe un eşantion reprezentativ de peste 900 de gorjeni care locuiesc atât în mediul rural, cât şi urban din judeţul nostru, a arătat că indivizii de aici îşi doresc să pună ştampila, la locale, pe un nou partid. Supăraţi că politicienii i-au tras în piept în ultimii ani, cei sondaţi de IAIPP, şi-au dat cu părerea şi despre denumirea pe care ar trebui să o poarte noua formaţiune politică pe tipar gorjenesc. Cea mai votată variantă, propusă de IAIPP, a fost cea numită “Partidul Dreptăţii şi Reconstrucţiei Gorjului”, creditată deja de 19,2% dintre electorii sondaţi. Chiar dacă s-a declarat mulţumit de rezultatul sondajului, Morega nu s-a decis însă în legătură cu viitoarea denumire a noului partid.

Sondajul realizat de IAIPP a fost iniţiat deoarece preşedintele structurii, Dan Morega, a vrut să vadă ce îşi doresc gorjenii să voteze anul viitor la locale, ştiut fiind faptul că mulţi s-au declarat dezamăgiţi de politicile care nu le-au îmbunătăţit viaţa. Rezultatul sondajului a fost cel estimat de către Morega, demonstrându-se astfel că peste 80% dintre cei 970 de cetăţeni sondaţi nesimţind o bunăstare de pe urma partidelor care s-au perindat pe la guvernare. Pe acelaşi trend, şeful IAIPP a pus şi o întrebare esenţială legată de posibilitatea realizării unui partid gorjenesc, care să fie funcţional la localele de anul viitor. Răspunsul primit a fost unul pozitiv, gorjenii punându-şi speranţele într-un partid neaoş, cu persoane tinere, dinamice care să trăiască în acest judeţ şi să simtă necesitatea unei schimbări în bine a vieţii cetăţenilor de aici.

Gorjenii merg pe Reconstrucţie!
Morega a sondat piaţa şi în legătură cu numele unei noi formaţiuni politice care ar putea fi agreat de electorat. A trecut în sondaj următoarele denumiri: Frontul Patrioţilor Gorjeni, Partidul Dreptăţii şi Demnităţii Gorjenilor, Partidul Dreptăţii şi Reconstrucţiei Gorjului, Partidul Demnităţii şi Identităţii Gorjenilor, Partidul Social Românesc şi altele. Cea mai agreată a fost varianta “Partidul Dreptăţii şi Reconstrucţiei Gorjului” creditat cu 19,2% de cei sondaţi, urmat de “Partidul Dreptăţii şi Demnităţii Gorjenilor” care a luat 17,4%. “Cele două denumiri sunt agreate, dar îndemn tineretul să iasă la bătaie politică şi să îşi dorească să activeze în noul partid”, a declarat Morega.

Morega, în pole positon pentru CJ Gorj
Acelaşi sondaj arată că o parte dintre actualii şefi de instituţii din Gorj au urcat ori au scăzut, în ultimul timp, în preferinţele de vot ale cetăţenilor. Astfel, dacă mâine ar fi alegeri locale, târgujienii l-ar vota în procent de 48,3% primar tot pe actualul edil al municipiului, Florin Cârciumaru, în timp ce liberalul Eduard Berca ar avea doar 6,6% din voturi, colegul său Marcel Romanescu 20,2%, pesedistul Gigi Pecingină 10,3%, iar viceprimarul Iulia Vână, 6%. De asemenea, 6% dintre târgujieni ar vota un alt candidat decât cei enumeraţi în sondaj.
Pentru Consiliul Judeţean, Ion Călinoiu ar fi votat pentru un nou mandat, mâine, de către 29,3% dintre gorjeni, Dan Ilie Morega de peste 22%, Ciprian Florescu de 7,8%, Dian Popescu de 8,7%, Dan Vâlceanu de 14,1%, iar Victor Banţa de 3,4%. 11% dintre gorjeni, conform sondajului, ar vota un alt candidat.
Deşi este creditat cu şanse mari pentru CJ Gorj, Morega nu este convins că va candida pentru funcţia lui Ion Călinoiu, acesta neferindu-se să declare că se teme să nu aibă parte de aceeaşi trădare pe care a avut-o din partea liberalilor cu ani în urmă. “Nu vreau să am surpriza să fiu trădat de consilieri, pentru că se vrea ca aleşii din CJ să voteze iar preşedintele. Voi vedea dacă voi candida sau nu împotriva lui Călinoiu”, a declarat Dan Morega.
Acesta a menţionat, de altfel, că sondajul prezentat, ieri, are o marjă de eroare de 2,5%.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here