Morega, între invitaţii de seamă la summitul global internaţional din China al APCEO

182

Organizarea summit-ului a aparţinut Guvernului Republicii China, Guvernului Provinciei Changchun, cu 14 milioane de locuitori, şi APCEO, Asociaţie a ţărilor din Asia-Pacific.

Aici s-au discutat probleme privind dezvoltarea economiei în prezent şi în viitor, oportunităţi. La acest summit au participat 600 de reprezentanţi de seamă de pe mapamond. Au fost reprezentanţi ai guvernelor, oameni de afaceri din topul Forbes la nivel mondial, miniştrii, oameni de ştiinţă, cultură, parlamentari şi alţii. “România a avut o prezenţă extrem de slabă printr-un singur deputat pe care nu l-am văzut la culoare, prin vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi”, a declarat Morega, invitat direct aici de către organizatori, urmare a prezenţei sale şi la summitul din 2012 care a avut loc în altă provincie, Kumning. Morega a participat la summit în calitate de preşedinte al Institutului pentru Cercetare şi Managementul Proiectelor de Dezvoltare Regională, înfiinţat de către acesta în urmă cu doi ani de zile.
“Mă aşteptam să participe aici mai multe oficialităţi ai actualei puteri, cu interes real şi cunoscători ai problemelor de cooperare economică în plan regional al României. Dar prezenţa a fost extrem de redusă, nimeni nu a făcut un lobby concret cu privire la posibilităţile de cooperare a României în plan internaţional cu China, dar şi cu reprezentanţi ai altor state prezenţi la acest summit”, a declarat Morega.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here