Morega: ,,În 2019, fondul de salarii la CEO a fost de 800 milioane de lei, la care se adaugă alte 152 de milioane bonusuri!”

1036

Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice, Dan Morega, atrage atenția că principalul angajator al Gorjului nu este într-o situație prea bună. Banii pe care îi va primi drept ajutor de stat nu vor fi suficienți să acopere plata certificatelor de CO2, spune Morega, acesta anunțând că, anul trecut, societatea a avut un fond de salarii de 800 de milioane de lei la care s-au adăugat alte 152 de milioane, drept bonusuri. Practic, banii ceruți, adică cei 252 de milioane de euro, se vor cheltui la foc automat pe aceste lucruri, în timp ce investițiile vor fi abandonate.

,,Complexul Energetic Oltenia nu este într-o situație grozavă. Cei 251 de milioane de euro primiți ca ajutor de stat, nu este un ajutor de stat dat de UE, se vor cheltui foarte rapid. Am ajuns în așa hal de slugărnicie, că colonie nu ne putem numii, deoarece colonia are un conducător nu ca noi”, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, Morega.,,Au luat aprobarea să dăm acest ajutor CEO ca și această companie să mai poată funcționa. Deoarece, având în vedere valoarea certificatelor de CO2, compania este jecmănită. De ce Rusia, americanii nu plătesc, de ce Polonia nu plătește aceste certificate…? Oamenii își văd de dezvoltarea lor națională, nu ca noi! În fond, cele 251 de mil. de euro nu fac decât să acopere fondul de salarii. Asta pentru că în 2019, fondul de salarii a fost de 800 de milioane de lei, plus 152 de milioane care s-au plătit pentru diferite bonusuri pe care le-a dat compania. 251 de milioane de euro fac aproape, când fondul de salarii, mai puneți și certificatele de CO2 și alte cheltuieli și spuneți-mi cu ce mai fac ei investiții, că utilajele sunt la pământ?! Ce să mai vorbim de retehnologizare ori de rezolvarea problemelor cu noxele’’, a completat Morega.Acesta avertizează că CEO a făcut 175 de noi angajări, asta deși în cadrul societății sunt ,,1800 de indivizi care stau deja în spinarea oamenilor care muncesc’’.Morega s-a arătat revoltat că în CEO a crescut TESA, iar cei care plimbă o hârtie iau 6000 de lei lunar, iar un inginer din producție doar 3000 de lei.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here