Morega îl taxează pe Dian: “Nu-l susţin la europarlamentare pentru că este mincinos şi a distrus PNL Gorj”

336

Preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice Gorj, Dan Morega, nu-l scoate din mincinos pe şeful PNL Gorj, Dian Popescu. Morega se declară supărat pe patronul din Ţicleni, pentru că acesta ar fi furnizat presei, pe aşa-zise surse, informaţia potrivit căreia cei doi s-au întâlnit, în capitală, în vederea trasării unei strategii a PNL Gorj pentru europarlamentare. Şeful IAIPP susţine că discuţia transmisă presei de Dian a fost doar un schimb de replici, de câteva minute, asta la restaurantul hotelului din capitală unde acesta s-a cazat miercuri, Morega refuzând solicitarea de sprijin la europarlamentare a lui Dian, pe motiv că acesta a distrus, atât munca sa făcută în PNL Gorj, cât şi pe cea a aleşilor locali.

Fostul deputat PNL, Dan Morega, îl face mincinos pe Dian Popescu, şeful PNL Gorj, care ar fi transmis, recent, presei “pe surse” o informaţie eronată care însă îl avantaja pe patronul din Ţicleni. De altfel, pare credibil că folosindu-se de un aşa-zis sprijin al lui Morega, Dian vroia să-şi redobândească apropierea unora dintre aleşii organizaţiei, supăraţi de atitudinea indiferentă faţă de ei a actualului senator. De altfel, primarii în cauză, s-au plâns chiar lui Morega că de organizaţia condusă de acesta, sub Dian, s-a ales praful.
Morega îi dejoacă însă planul, anunţând la fel de vehement, ca în ultimele luni, că Dian a distrus PNL Gorj şi că minte cu neruşinare pentru a se folosi de un sprijin al său pe care el nu i-l va oferi niciodată. “După ce a distrus partidul, Dian minte cu neruşinare”, spune Morega, criticându-l pe liberal pentru că într-o publicaţie locală s-a lăudat cu întâlnirea întâmplătoare avută cu el la un hotel în capitală.

“Vroia sprijin şi să nu-l mai critic”
Şeful IAIPP se află, de altfel, şi astăzi în Bucureşti pentru realizarea unor investigaţii medicale. Acesta s-a cazat la un hotel din Bucureşti, acelaşi unde îşi face veacul şi Dian Popescu, cu diferenţa că senatorului îi este plătită cazarea lunar şi masa din bani publici. Cei doi s-au întâlnit miercuri la restaurantul hotelului în cauză. Dian i-a cerut în acest context lui DIM sprijin pentru întregirea organizaţiei liberale şi promisiunea şefului IAIPP de a nu-l mai critica public. Morega l-a refuzat, reproşându-i că a distrus PNL Gorj. “Ajunsesem pentru un control de rutină la un spital mare din Bucureşti şi era normal şi firesc să mă cazez şi să servesc masa la un hotel din capitală. Absolut întâmplător, Dian, care este cazat la acest hotel, a servit masa în acea zi, în restaurantul hotelului, dar într-o parte opusă mie. M-a salutat, am schimbat câteva cuvinte, după care fiecare s-a dus la masa lui. Am refuzat să-i fac pe plac pentru că Dian Popescu nu este omul care trebuie ajutat deoarece apelează la mine doar atunci când este cu apa-n gură să se înece”, a declarat Dan Morega.
La scurt timp, întâlnirea în cauză ajunge să fie reflectată într-un cotidian. Nu era o problemă dacă lucrurile apăreau întocmai cum s-au întâmplat, dar ele apar eronat, şi mai mult chiar în avantajul celui care a avut grijă ca informaţia să fie publică, adică a lui Dian Popescu.
“Este regretabil că cotidianul în cauză este unul de mine apreciat, dar în cazul de faţă mi-a demonstrat că nu a fost echitabil. De fapt, văd că unii redactori de acolo sunt capabili de orice, inclusiv de a prelua informaţii distorsionate, în mod evident, de la şi de către Dian Popescu şi publicate apoi ca fiind «pe surse»”, spune Morega.

Dian face orice pentru a beneficia de credibilitatea lui Morega
De altfel, pentru că ştie că va înregistra un scor slab la europarlamentare, PNL Gorj fiind scindat urmare a lipsei de interes manifestate de preşedintele Dian Popescu, senatorul pare capabil de orice. Chiar şi să inventeze un sprijin al său în PNL de la fostul preşedinte, Dan Ilie Morega. Asta şi pentru că scorul lui Dian îl va costa scaunul, lucru de care senatorul de Gorj este conştient.
Pentru că Morega se bucură de notorietate mare în rândul gorjenilor şi de o credibilitate bună în rândul liberalilor din judeţ, Dian a considerat că a găsit metoda de a reîntregi filiala. Chiar şi pe o minciună…
“Dacă nu şi-ar fi bătut joc de munca mea în PNL Gorj, de primari, dacă ar fi învăţat ceva de la mine şi dacă nu ar fi fost un mincinos, poate că aveam o altă atitudine. Dar acest episod spune multe despre Dian Popescu”, afirmă, cu amărăciune, Morega.
Acesta îşi menţine, în schimb, punctele de vedere legate de necesitarea unirii liberalilor în PNL, şi îndemnurile legate de renunţarea la orgolii a unora din partid.
Morega, prin Institutul său de Analiză a atras nenumărate semnale de alarmă legate de problemele din Gorj, greşelile şi încălcările flagrante ale legii făcute de unii politicieni şi sindicalişti, a prezentat sondaje ce s-au dovedit reale după scrutin şi ipoteze corecte legate de jocurile de culise din politică.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here