Morega îl pune la zid pe ,,mafiotul” Condescu

253

moregaDeputatul independent, Dan Ilie Morega, a adresat deja câteva interpelări ministrului Economiei şi premierului Victor Ponta, în care atrage atenţia oficialilor guvernului în legătură cu anumite înţelegeri pe care Marin Condescu, liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME) le-ar fi stabilit cu actuala conducere a Complexului Energetic Oltenia(CEO). Morega trage un semnal de alarmă şi în legătură cu continuarea afacerilor sindicale de sub pulpana lui Condescu dar şi de lipsa adevăraţilor specialişti din CEO.

Parlamentarul Dan Ilie Morega şi-a arătat supărarea că, în ciuda criticilor numeroase, conducerea CEO a rămas formată în majoritate din salariaţi ai CE Craiova. ,,Nu este posibil ca întreaga conducere de la Complexul Energetic Craiova-Işalniţa să vină să conducă SNLO, Complexul Energetic Turceni şi Rovinari. Am dat acest exemplu deoarece la cele trei unităţi mari de pe raza judeţului Gorj există resurse umane, specialişti în domeniu. Eu spun ceea ce gândesc şi să nu uităm că în urmă cu patru ani de zile am fost în CA şi în AGA la SNLO şi CE Rovinari şi la CE Turceni. Astfel mi-am făcut o părere şi am putut să trag o concluzie şi să ştiu care sunt cei mai buni manageri sau specialişti. În mod cert puteau să găsească cei mai buni specialişti care să cunoască cele trei companii gorjene din domeniul energiei şi a mineritului”, a declarat Morega. ,,Ar fi extrem de păgubos dacă s-ar merge în final, după patru luni de zile, atât Consiliul de Supraveghere cât şi actuala conducere a CEO, dacă nu ar fi analizată la criteriul de performanţă. Dacă rezultatele nu sunt cele scontate, categoric, că ei trebuie înlocuiţi. Până la urmă eu nu aveam nimic împotriva lui Bălăşoiu, ca să zic aşa, dar dacă tu vii cu toată gaşca de la Craiova, nu umileşti, practic, profesioniştii din judeţul Gorj din domeniul mineritului a termocentralelor”, s-a întrebat parlamentarul.

Condescu plus Bălăşoiu egal…

Deputatul Morega atrage, de asemenea, atenţia că Marin Condescu nu stă departe de unităţile unde sunt bani, deşi este conştient că a distrus mineritul şi energia. ,,Eu cred însă, că în acelaşi timp, aici a existat imixtiunea grosolană a acestui individ care se cheamă Condescu. Cred că, de fapt am convingerea că acest Condescu a fost distrugătorul mineritului şi energiei din Gorj. L-am văzut acum cu nişte probleme puerile în vreme de criză, dar el scoate capul ca un laş primitiv ce este ca să nu mai zică, din actuala Guvernare nimic, să îl lase în pace, şi, eventual, să îi ofere zeci de milioane de euro pe care el, personal, şi firmele lui din sindicate le-a supt din minerit şi energie. Cu alte cuvinte, a supt vlaga minerilor şi energeticienilor”, declară Morega, spunând că minerii şi energeticienii ar trebui să îl demită pe Condescu. ,,Acest om trebuie înlăturat şi o spune un om apolitic astăzi, trebuie înlăturat de la conducerea sindicatelor. El prin comunicatele pe care le dă, prin conferinţele pe care nu le face, pentru că nu este capabil să ţină o conferinţă de presă, prin locotenenţii săi, cu Temelescu pe care l-a băgat pe la nu ştiu ce partid să candideze, ca şi pe alţii, vrea să controleze politic. Şi-a băgat locotenenţii pe consilieri locali şi judeţeni, ori este inadmisibil asta. Sindicatele trebuie să facă politica salariaţilor, cu atât mai mult cu cât se hrănesc din seva salariaţilor din minerit şi energie, din cotizaţia fabuloasă şi din alte sume pe care le-au încasat în mod ilegal şi au trebuit să dea socoteală în faţa Parchetelor, DNA-ului. De ce nu se autosesizează organismele statului dacă justiţia este corectă”, se întreabă Morega.

Promisiuni de la noua conducere a CEO

Parlamentarul susţine, de asemenea, că Marin Condescu ar fi solicitat şi primit anumite garanţii de la conducerea CEO, privind continuitatea activităţii sale viitoare şi a firmelor sale sindicale. ,,Eu am înţeles că, de fapt, Condescu a solicitat actualei conduceri a CEO să aibă prevederi bugetare în continuare, bani de furat pentru el, firmele sindicale şi acoliţii lui şi că ar fi primit această garanţie din partea actualei conduceri a CEO că totul va fi aşa cum… <<dixit>> Condescu. El va avea directori la picioare, pentru că iată, Burlan a fost la picioarele lui, va fi adjunct, în continuare, la SNLO chiar dacă vine, în prima line, Ogârlaci de la Craiova”, declară Dan Morega. ,,Sper că lui Condescu îi vor fi tăiate promisiunile făcute de cei de la CEO, de către Ministerul Economiei. Deoarece am făcut nişte interpelări la ministrul Economiei şi la premier”, completează deputatul, pornit să sesizeze toate neregulile lui Condescu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here