Morega îl preferă pe Ruşeţ: “Gaşca condusă de Condescu trebuie să dispară”

532

Fostul deputat Dan Morega îl vede pe Ion Ruşeţ capabil să reformeze mişcarea sindicală din Gorj, îmbolnăvită de Marin Condescu. Asta deoarece angajaţii CEO ar fi sătui de matrapazlâcurile pe care le-au făcut liderii sindicali din gaşca lui Mărin şi pot fi capabili să-şi aleagă lideri serioşi nepătaţi. ,,Sindicatele trebuie să se reformeze.

Gaşca condusă de Condescu trebuie să dispară, deoarece alături de fostele administraţii au distrus mineritul şi energia din Gorj, s-au hrănit ca nişte lăcuste, ca nişte fiare, din seva creată de mineri şi energeticieni. Din bani extrem de mulţi. Pe de o parte prin căpuşarea cu firmele lor sindicale şi a lor personale şi pe de altă parte prin Pandurii, bani care nu au mers în totalitate la club, aceştia fiind în cercetare penală. Este foarte clar că mişcarea sindicală din minerit şi energie nu este una ca la o întreprindere, foarte mare. Dar ea trebuie să se reformeze, să se regrupeze”, transmite Morega. ,,Însă trebuie să le dea Dumnezeu sindicaliştilor să-şi aleagă în fruntea lor oameni cinstiţi şi corecţi, nu tot felul de excroci care au fost profitorii mineritului şi a energiei pentru ei, pentru familiile lor, pentru a face tot felul de potlogării, numai lor să le fie bine, mai puţin minerilor şi energeticienilor cărora trebuia să le reprezinte interesele”, a completat acesta.

rusetPrim-vicele, bun să conducă FNME
Morega îi dă o bilă albă lui Ion Ruşeţ în ce priveşte capacităţile sale de lider şi reformator al mişcării sindicale, acesta subliniind calităţile fostului senator. ,,Cred că, printre multe lipsuri pe care le are, Ion Ruşeţ ar fi o soluţie. Nu este un om de cuvânt, este însă cinstit, corect dar trebuie să fie mult mai ferm, mult mai serios când e vorba despre problemele pe care trebuie să le rezolve. Însă ca pregătire profesională, ca om neimplicat în hoţii şi şmecherii, în care a fost implicat Condescu şi alţi lideri, exclus ca Ruşeţ să fie implicat. Eu îl văd pe el ca un posibil vector şi factor de decizie şi de ce nu chiar preşedinte al majorităţii mişcării sindicale”, a subliniat Morega.
Sindicatele conduse de Condescu nu mai sunt atât de dependente de acesta, acum că puterea liderului sindical a scăzut considerabil. O parte îşi aleg noi conduceri, iar oamenii vechi, aghiotanţi ai lui Condescu, ar putea fi schimbaţi.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here