Morega îl apreciază pe ,,profesionistul desăvârșit”, numit secretar de stat pe energie

291

Ministerul Energiei merge înainte cu profesioniști desăvârșiți de tipul celui numit, miercuri, secretar de stat este de părere fostul deputat de Gorj, Dan Morega. Fostul parlamentar, acum președinte al Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, laudă performanța lui Liviu Dragnea de a numi persoane bine pregătite în eșalonul doi la ministere, asta urmare a promovării lui Doru Vișan la Ministerul Energiei, noul secretar de stat având rădăcini la Gorj, mai exact la Ciuperceni. În acest context, Morega transmite PSD Gorj să fie perseverent în a solicita promovarea profesioniștilor organizației și să ia modelul PSD Hunedoara care a reușit să-l propună și nu numai pe fostul director al termocentralei Paroșeni.

Morega a salutat joi numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei a lui Doru Vișan, fost angajat al Complexului Energetic Hunedora, în 2013 fiind numit director al termocentralei Paroșeni. Vișan nu este membru de partid, dar a fost numit urmare a unei propuneri venite de la PSD Hunedoara, organizație care s-a dovedit mult mai insistentă decât cea de la Gorj în privința acestei numiri, știut fiind că Andrei Maioreanu aștepta această promovare. Morega transmite PSD Gorj să fie mult mai insistent și chiar să solicite două posturi de secretar de stat, unul putând fi chiar la Ministerul Economiei.

Un patriot pentru salvarea CEO
,,Salut această numire făcută la propunerea PSD Hunedoara, dar și demersul lui Dragnea, deoarece acest lider a făcut altceva decât ce s-a practicat până acum de conducerea PSD, care prefera să numească politruci în funcții cheie, în ministere, în loc de profesioniști. Iată că acum, Liviu Dragnea, președintele PSD, gândește ca eșalonul doi din ministere să fie ocupat de profesioniști, înțelegând prin asta specialiști în domeniu și buni manageri. Unul dintre aceștia este și recentul numit secretar de stat la Ministerul Energiei, Doru Vișan, un specialist și un manager desăvârșit, pe care îl cunosc de aproape 30 de ani și care a urcat toate treptele profesionale la Paroșeni, la Complexul Energetic Hunedoara, fiind manager o perioadă îndelungată. Vișan este un om cu calități nu numai profesionale, acesta este un om deosebit, un patriot și am convingerea că salvarea CEO-ului, dar și a Complexului Energetic Hunedoara va sta foarte mult în secretarul de stat, Doru Vișan. Asta deoarece noul secretar de stat chiar cunoaște extrem de bine problemele strategiei energetice în plan național, european și nu numai” a spus Morega.

L-a vrut pe Vișan la CEO
Președintele IAIPP a menționat că este convins, de asemenea, că Vișan se va zbate pentru mixul energetic și că va face front comun cu parlamentarii de Gorj, Hunedoara, Dolj și Mehedinți pentru a pune presiune pe ANRE și chiar pentru a-l înlocui pe ,,străinul” care conduce ANRE, ascultând orbește ordinele venite de La Bruxelles în defavoarea strategiei energetice naționale.
În acest context, Morega a reamintit de intervențiile sale publice prin care cerea aducerea lui Vișan la CE Oltenia, chiar și atunci când la cârma companiei se afla Laurențiu Ciurel.

Mesaj pentru PSD
Morega crede însă că promovarea în cauză ar trebui totuși să dea de gândit PSD Gorj și parlamentarilor județului, organizația nereușind să facă, până acum, vreo promovare la nivel ministerial, mai ales că social-democrații sperau să aibă secretari de stat la mai multe ministere.
,,Le cer celor de la PSD să fie mai activi, mai insistenți și să solicite măcar două posturi, chiar și la Ministerul Economiei, știind fiind că organizațiile PSD Dolj și Mehedinți au fost binecuvântate de Liviu Dragnea cu câte un post de ministru și în mod sigur le va mai da și câte un post de secretar de stat. Unde este ambiția PSD Gorj când rezultatele filialei nu au fost mai prejos decât ale Oltului, Doljului, Mehedințului, referindu-mă clar la numărul de parlamentari care s-a scos de către PSD în județ” a transmis Morega considerând că dacă Dragnea va continua cu astfel de secretari de stat în mod categoric se va pune în mișcare economia patriotă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here