Morega îi face cu ou şi oţet pe “mafioţii Gorjului”, Condescu şi Manţog

1086

morega1Deputatul independent Dan Ilie Morega îi consideră pe Ionel Manţog şi pe Marin Condescu drept “demolatorii” şi “mafioţii” Gorjului, răspunzându-le virulent la declaraţiile făcute de ambii, la adresa sa, în presa locală de joi. Morega consideră că cei doi fac politică “din umbră” în defavoarea gorjenilor, stând şi manevrând mai multe partide politice din Gorj, în funcţie de propriul interes.

Declaraţiile făcute de către parlamentarul Morega în conferinţa de presă de miercuri i-a deranjat foarte tare pe Ionel Manţog, consilier judeţean PDL, şi pe Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, care au considerat că trebuie să îi răspundă deputatului, criticând trecerea acestuia pe la mai multe partide politice. Ambii nu dau replică legat tocmai de acest control la care a făcut referire parlamentarul. Morega îi cerea astfel lui Manţog, printre altele, să aleagă partidul pe care îl controlează UNPR, PPDD sau PDL, iar pe Condescu îl critica pentru că şi el, în opinia sa, controlează aceleaşi partide şi chiar mai mult. “Eu sunt dedicat oamenilor, Manţog şi Condescu sunt dedicaţi mafiei şi hoţiei”, a declarat parlamentarul.

Manţog, făcut uituc

Morega l-a atacat virulent, prima dată, pe Ionel Manţog, în special pentru faptul că acesta spune că nu a făcut politică înainte de 2005. “Manţog minte cu neruşinare că nu a făcut politică până în 2005. El totdeauna a fost în politica hoţiei, prima dată a fost în PSD, partid căruia i-a adus mari prejudicii, alături de alţii. Să-şi amintească vizitele făcute cu Adrian Năstase prin termocentrale, prin minerit, fiind vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD de la Motru. Să îşi amintească, în nesimţirea caracteristică, de puternicul lobby pe care i l-a făcut Condescu în 2005 pentru a intra în PDL, apoi să-l numească secretar de stat, funcţie din care s-a ţinut de o serie întreagă de potlogării. Dacă doreşte le reiau cu punct şi virgulă şi fac un serial cu toate hoţiile lui de când era secretar de stat, şi înainte şi după”, a declarat Morega.

Raportul ANAF este concludent

Parlamentarul nu a negat că a fost pe la mai multe partide politice, dar a menţionat că a făcut asta pentru oameni. “Recunosc că am fost la PNL Câmpeanu, la APR patru, cinci luni, la PRM, la UNPR cinci luni, la PNL, dar când am văzut că partidele părăsesc interesele oamenilor mi-am văzut de drum. Nu m-am ţinut de hoţii cum s-a ţinut şi se ţine în permanenţă Manţog, cu aliatul său Condescu, care din elev a devenit profesor şi care îl perie zi şi noapte pentru a-l ţine la timona excrocheriilor din minerit şi energie. Pentru devalizarea aurului negru din Gorj. El a stat şi stă în continuare la baza împingerii în asemenea acţiuni ilegale a multor cadre de conducere din minerit şi energie. S-au demonstrat de altfel ilegalităţile din cele trei unităţi, constatate de ANAF. Ca urmare, Manţog cu Condescu, şi alţi aliaţi de-ai lor, au făcut cel mai mare rău acestui judeţ. Exemplific cel mai recent caz, schimbarea lui Octavian Graure, urmare a descoperirilor ANAF, care îşi are originea tot în manţogăriile lui Manţog”, a completat Morega.

Oameni politici “din umbră”

“În niciun caz eu nu am fost omul care să finanţez, din spate, partide, cum a făcut Manţog în cadrul PPDD cu Condescu, ba mai mult se mai dă şi sforar şi mentor la UNPR şi la PDL, din dorinţa de a culege el fructele şi să îi pună într-o lumină proastă pe alţii. Sunt ştiute cazurile de tineri manageri sau alte funcţii cu demnitate publică împinşi la fărădelegi de Manţog. Justiţia şi-a făcut treaba în aceste cazuri. Mă întreb şi întreb gorjenii este corect să dai asemenea educaţie unor tineri care altceva aşteaptă de la tine, nu să îi promovezi şi apoi să-i bagi cu gâtul în laţ. Niciodată acest individ nu va putea să fie om şi să aibă un caracter faţă de semenii lui. El vrea să le controleze pe toate. Să spună, acest individ fără scrupule, de ce face asta, utilizează tot şi foloseşte în interesul mafiei nu al gorjenilor. Gorjeni treziţi-vă”, a mai specificat, revoltat Morega, la adresa celor doi. Deputatul crede, de asemenea, că Manţog şi Condescu ar dori să-i zgâlţâie scaunul lui Ruşeţ, pentru ca acesta să nu mai deţină funcţia de preşedinte al PDL şi să dea chix la alegerile locale. “Eu niciodată în viaţa mea nu am subminat autoritatea unui partid sau a unei instituţii cum o face acest individ fără scrupule, Ionel Manţog, subminând autoritatea PDL, inclusiv a preşedintelui Ion Ruşeţ. Dansând cea-cea-cea cu Condescu, anti-Ruşeţ. Dumnezeu e mare şi îi va plăti fiecăruia după faptele lui”, a conchis Morega.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here