Morega ia în cătare familia Vîlceanu: ,,Voi cere sancționarea procurorului care a decis închiderea dosarului AMORIM!”

16597

Dan Morega se alătură celor care pun tunurile pe noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, și pe familia acestuia și spune că sunt probleme grave penale și în legătură cu prezența tatălui acestuia în AMORIM, societate care ar fi fost devalizată de către seniorul Vîlceanu. Tatăl ministrului a fost, de altfel, director economic la AMORIM, spune Morega, iar când ar fi plecat, ar fi părăsit unitatea cu toate utilajele societății, utilaje care erau necesare pentru repararea benzilor. O parte din utilaje ar fi ajuns la TREFO (firma familiei Vîlceanu), o alta s-a vândut la o firmă din Vîlcea. Morega spune că aceste utilaje ar fi fost reparate, apoi le-ar fi vândut Eugen Vîlceanu, devenit fost subprefect și chiar prefect interimar de Gorj, la preț de fier vechi, unei firme din Vîlcea, căreia îi vânduse, anterior, niște apartamente din blocul AMORIM-ului. Morega este cel care a făcut plângerea penală, la acel moment, împotriva lui Eugen Vîlceanu, dar dosarul a fost clasat. Președintele IAIPP spune că sesizarea sa a determinat darea sa în judecată de către Vîlceanu Senior, cu solicitarea ca acesta să își ceară scuze publice în legătură cu acuzele aduse.

Dan Morega a condus Consiliul de Administrație al AMORIM în perioada 2000-2003. Atunci ar fi sesizat o serie de fapte penale comise în timpul în care ocupa funcția de director economic al AMORIM tatăl fostului ministru. ,,Chiar dacă dosarul lui Dan Vîlceanu a fost clasat, mai este o parte care privește un alt membru al familiei. Mă bucur însă că se continua cercetarea în acest dosar și era normal pentru că eu, altfel, aș fi făcut revenire la Parchet. Eu voi cere însă sancționarea procurorului care a închis dosarului cu AMORIM-ul. Eu, în perioada 2000-2003, am fost președintele Consiliului de Administrație al AMORIM. În baza mai multor sesizări, venite de la salariați, că Eugen Vîlceanu a părăsit funcția de director economic la AMORIM, dar cu el a luat și toată aparatura necesară și utilajele pentru vulcanizare a benzilor și numai, m-am îndreptat penal împotriva respectivului”, a explicat Morega.
,,Eugen Vîlceanu, înainte de a vinde aceste aparate la preț de fier vechi, a reparat totul, toate utilajele, a cumpărat piese. Vă dau exemplu presa de vulcanizare. Tot el a cumpărat înainte toată aparatura electrică, rezistențele electrice, a reparat capital autocamioanele și macaralele și a vândut totul, la preț de fier vechi, unei firme din Vîlcea, căreia i-a vândut, anterior, 3-4 apartamente din blocul AMORIM-ului. Era o șmecherie, o hoție între firma AMCIM și TREFO, prima vânzând aceste aparate la firma lui Eugen Vîlceanu, tot la preț de fier vechi. Acest Vîlceanu a distrus obiectul AMORIM-ul, unde a mâncat o pâine zeci de ani și unde nu a putut să miște cât am fost președintele FPS, dar firma a trecut de SIF Oltenia, care m-a desemnat președinte de CA”, a completat Dan Morega.

Dosar penal băgat sub scaunul de prefect!
Acesta povestește că, în acest context, a schimbat Comisia de Cenzori a AMORIM, a pus două femei cinstite și corecte în funcție și s-a întocmit astfel plângerea penală la adresa tatălui actualului ministru al Finanțelor. Morega spune însă că dosarul a fost clasat, deoarece la momentul anchetei Eugen Vîlceanu era prefect, iar reclamantul s-a trezit el târât în judecată pentru calomnierea fostului director economic AMORIM.

Morega povestește acum că a fost obligat de instanță să publice că nu sunt adevărate acuzațiile, deoarece dosarul a primit NUP. ,,Cer acum ca procurorul de caz și șeful său, șeful de secție, să fie acum anchetați. Deoarece asta a propus procurorul de caz, clasarea dosarului. Deși în cauză este o mafie politică și de justiție. Ei așa au făcut zecile de milioane. Apoi au intrat în contracte cu SNLO, cu termocentralele și apoi cu CEO”, a completat Morega.

La acest moment, Dan Vîlceanu nu mai este parte în vreun dosar penal, dar tatăl său, da.
A.STOICA

Clasare și disjungere!
Parchetul General a clasat în 8 februarie dosarul în care Dan Vîlceanu, noul ministru al Finanțelor, era acuzat de evaziune fiscală, potrivit unui răspuns oficial al instituției. Motivul clasării – fapta nu există. Dan Vîlceanu a avut calitatea de suspect în dosarul clasat, potrivit Parchetului General: ,,Cercetările s-au efectuat cu urmărirea penală dispusă faţă de suspect”.
Pe de altă parte, Parchetul General a disjuns dosarul în ceea ce privește alte persoane și l-a declinat la alt parchet. În dosarul de evaziune fiscală au fost vizaţi deputatul PNL Dan Vîlceanu, numit ministru al Finanțelor, şi firma părinţilor lui, Trefo SRL din Rovinari. Dosarul a plecat de la un control al ANAF Gorj. Inspectorii au sesizat Parchetul Tribunalului Gorj, iar, ulterior, cazul a fost declinat la Parchetul General, dată fiind calitatea de parlamentar a lui Dan Vîlceanu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here