Morega, extrem de critic în legătură cu problemele CEO, managementul defectuos influențat politic și ,,specialiștii” ALDE propuși în Directorat

847

Profesorul de management, Dan Morega, s-a arătat extrem de critic, într-un interviu acordat Radio Accent, în legătură cu situația în care se află Complexul Energetic Oltenia, compania suferind, pe de o parte, urmare a creșterilor prețului de CO2 și taxei de 2 %, dar și a managementului influențat politic, a creșterii numărului de TESA.

•Boza se face vinovat că nu a creat ordine și o disciplină
•Corpul de Control al șefului CEO ce controlează?
•Salariații de la Exectiv, cât cei ai Ministerului Finanțelor!
•TESA, maxim 300 de persoane din cei aproape 800 de acum
•Directoratul ALDE, cu un singur gorjean
•Pităroiu, o lichea care se ocupă de șmenuri
•Lideri, legați ombilical de Iordache

Morega a creionat extrem de obiectiv situația actuală a CEO, companie care are probleme la mai multe capitole. ,,CEO se află într-o dificultate extrem de grea. În primul rând, pentru că a crescut prețul certificatelor de CO2, de la 4,5 euro la 26, 28 de euro. Asta înseamnă o pierdere de câteva sute de mii de euro la care se adaugă și taxa de 2%. Mai sunt apoi probleme legate de management. Eu întotdeauna am spus că managerul Boza a dovedit capacitate de management, profesională și managerială, dar l-au îngenuncheat partidele. În același timp, și el se face vinovat că nu a creat ordine și o disciplină, până la nivelul carierelor, a dat frâu hoțiilor..”, a spus Morega, la finalul săptămânii trecute.,,Pentru că eu, personal, i-am adus la cunoștință, cu documente, despre unii șefi de cariere, care în cârdășie cu sindicaliștii au făcut mai multe hoții, cum este cazul la Roșiuța, dar el nu a luat nicio măsură. A spus că îi va roti pe toți, că îi face, că îi drege, dar.. nimic. Îl întreb eu pe Boza, Corpul lui de Control ce controlează? Cum merg mașinile de cărbune ori trenurile cu cărbune? El nu a făcut nimic însă. Practic, Boza a mințit. Frumos, cu cuvinte elegante, eu îl apreciez pentru modul de comportare, dar, nu este suficient. Te comporți frumos cu oamenii care înțeleg să-și facă datoria și aplici legea acolo unde este haos și este debandadă”, a completat profesorul la Radio Accent. Acesta a menționat că, în ciuda acestor probleme, CEO angajează pe bandă. ,,Personalul TESA este de 700 de salariați, numai la executiv. La Târgu-Jiu sunt, ca număr, aproape câți lucrează în Ministerul Finanțelor. Nu se poate însă așa ceva. Mai mult de 300 de salariați nu au ce să caute aici, la centru. Lași 70 de oameni pe cele două Direcții, pe Minieră și Energetică, și 150 pe funcționale. Ori să ții 700-800 și să tot angajezi la presiune politică..?! Mai mult, au pus presiune pe directorul Giorgi, pe care eu îl apreciez ca un om capabil, care vrea să facă diverse investiții, dar are bani de recuperat de la CEO, vreo 20 de miliarde și nu i-au dat până acum nici 5. Acest lucru încurcă grav Minprestul și îl aduce la nivelul CEO, iar asta nu este de dorit pentru că CEO este acționar majoritar la această societate”, a completat Morega.

Hoți, în viitorul Directorat
Toate aceste lucruri, pornind de la organizare și până la management, lasă mult de dorit, a mai spus președintele IAIPP. ,,Ceea ce se întâmplă însă în ultima perioadă în CEO este de filmele cu proști. Nicidecum nu par lucruri gândite de oameni din conducerea ALDE. Mă refer la Iordache care, de fapt, a promovat, prin propunerile lui care, deocamdată, nu au fost validate integral de la București, tot felul de indivizi. La Directorat a propus tot felul de hoți, făcând hora mare, cu cei care vor să distrugă CEO și vor să se înfrupte vârtos din ce a mai rămas din această companie, care ține minerii cu salarii mici, dar pe cei din TESA cu lefuri substanțiale. De altfel, nu numai CEO pierde, ci, chiar și alte societăți cu mii de salariați, care prestează servicii cu compania. Județul Gorj se îndreaptă spre o situație ca și cea din anii’ 40, când se spunea despre județul nostru că aici se moare de foame. Mă așteptam la acțiuni mai ferme din partea sindicatelor, mă așteptam la o reacție din partea PSD-ului, dar liderii acestui partid au stat, fiind legați ombilical de Iordache”, a mai spus Morega. Acesta a analizat și potențialii ,,specialiști” din viitorul Directorat, vehiculați în spațiul public. Au trecut astfel prin filtrul lui Morega, Motocu, Pităroiu, Stănculescu și Trufelea, despre care se spunea că vor forma noul Directorat, unul singur fiind din Gorj. ,,Vor să-l pună în Directorat pe Motocu, pe care îl apreciez ca bun manager, este însă de la Craiova, apoi pe Stănculescu care este un habarnist pe probleme energetice, dar este omul ALDE de la Craiova, pe Pităroiu care nu ar mai fi avut ce să caute în CEO pentru că ăsta este unul dintre lichelele care se ocupă de șmenuri, la prestatorii de servicii, peste tot, este omul care face bani din piatră seacă care știe să ciordească, să fure banii, așa cum spunea Ciurel. Apoi pe Trufelea care este gorjean, dar pentru care Burlan a intervenit, cerând PSD-ului să-l dea la o parte pentru că bagă o unitate în faliment, mina Peșteana”, a completat acesta, menționând că se aștepta la altceva din partea lui Iordache, la o altă selecție.,,Din fericire, nu li se va face pofta celor de la ALDE, Iordache, Cupă și Chițoiu, de a rămâne propușii lor în picioare, propuneri făcute pentru promovarea unor șmenari și neaveniți. Ei nu vor putea să pună mâna, prin intermediul propușilor în CS și Directorat, ca împreună cu ei să devoreze precum șacalii prada lor visată, CEO, cea mai mare unitate economică pentru gorjeni. Urmează o remaniere importantă, aviz ALDE”, a subliniat Morega.Morega a analizat și membrii CS-ului CEO, considerând că secretarul de stat, Marius Dumitrașcu, care are calități, putea fi promovat într-o altă funcție, nu neapărat acolo, considerând că respectivul este criticat, deoarece este văzut drept o unealtă a liderului ALDE Gorj.
(va urma)
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here