Morega: Drum modernizat în perioada 2010-2011, lăsat să se distrugă!

692

Profesorul universitar dr.Dan Morega atrage atenția că drumul care leagă Baia de Aramă de Băile Herculane, modernizat în urmă cu opt-nouă ani a fost lăsat, intenționat, să se distrugă, situația fiind observată pe o porțiune de 36 de km până la intersecția cu Cerna Sat. De altfel, în perioada anilor 2010-2011 această arteră rutieră a fost asfaltată la inițiativa și cu preocuparea fostului deputat, de către ministrul de atunci, Anca Boagiu. Drumul aparține de Secția Târgu-Jiu a DRGDN Craiova-Oltenia.

,,Din nefericire, prin unele locuri a început să crape, iar rigolele de scurgere a apei pluviale din căderile de pe dealuri și de pe versanții munților, îl va distruge. Aceste rigole sunt umplute cu pietriș, frunze și pământ de ani de zile, iar pe alocuri sunt deja distruse. Dacă nu se iau măsuri în timp util, va fi un dezastru acest drum, deoarece totul este lăsat de izbeliște și sunt nereparate fisurile din asfalt create tot din necurățirea rigolelor care nu au preluat apa și i-a permis acesteia ca împreună cu aluviunile aduse (pietriș, pământ și nisip) să se infiltreze în asfalt”, trage un semnal de alarmă Dan Morega.
,,Pe lângă toate aceste vitregii ale naturii, asfaltul nu mai suportă, în condiții extreme de temperatură, și greutatea mașinilor de mare tonaj ce transportă lemne. Venirea unei noi ierni și a înghețului îl va distruge total”, a completat Morega, critic la adresa celor plătiți de stat care sunt însă nepăsători în legătură cu drumul turistic respectiv.
Acesta susține că la Baia de Aramă există un district al SDN, dar, din păcate, nu s-ar implica pentru remedierea drumului în cauză.
Numeroase persoane au susținut cele spuse însă de Morega pe pagina sa de socializare. ,,Stimate domn, aveți mare dreptate! Eu mă alătur spuselor dumneavoastră și spun că acest drum este un coșmar pentru şoferii de la Expres Transport, care circulă pe acest traseu, riscând viața copiilor care merg la şcoală la Timișoara și a celorlalți călători. Fiind, aproape, singurul mijloc de transport în comun, dacă nu se face ceva, în sensul reabilitării, se poate suspenda această cursă, lucru ce ar fi în detrimentul populației din acea zonă, mai ales că microbuzele vin de la Târgu-Jiu spre Timișoara”, a comentat un părinte. ,,Câteva drumuri din Oltenia, au căutat să fie reabilitate (modernizate). Drumul amintit, este important pentru turiști, dar și restul drumurilor sunt în derizoriu. Nu mai vorbim de legătura Olteniei, cu o autostradă, de restul țării. Nu a fost făcută nici ,,lăudata” centură a Târgu-Jiu-ului.Există mentalitatea ,,dacă nu trece să-mi fie favorabilă și buzunarului meu, de ce să o facem”, după unii gânditori. Gorjul va rămâne în subdezvoltare. Nu știu dacă a fost cineva care să-l susțină în perioada de mandat. Interesul personal și de grup a fost la putere, restul sunt povești”, a comentat un alt localnic.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here