Morega: „Dictatura lui Antonescu îi accelerează înlocuirea”

346

“Antonescu, în cădere liberă”, susţine fostul şef al PNL Gorj, Dan Morega, în urma evenimentelor apărute pe scena politică naţională şi mai ales în rândul liberalilor. Morega crede astfel că Antonescu va fi înlocuit din funcţia de preşedinte al PNL, pe fondul lipsei de dialog cu Victor Ponta şi a cererilor aberante făcute PSD. Schimbarea lui Antonescu va produce modificări şi în structura de la Gorj, Dian Popescu urmând să aibă aceeaşi soartă cu şeful partidului, mai crede Morega.

“Ştim cu toţii că de 2 săptămâni de zile asistăm la neînţelegri în cadrul USL, între Crin Antonescu şi Guvernul condus de Victor Ponta. Mi s-a părut extrem de deranjant că pe Crin Antonescu nu l-a interesat însă deloc promosiunile făcute, în campanie, cu PSD, în formula de mare alianţă unită pentru «binele poporului». Astfel, în loc să se întâlnească cu Victor Ponta, să discute probleme legate de adâncirea răului pentru români, despre lipsa locurilor de muncă, despre noile taxe care au împovărat şi sărăcit populaţia, despre dispariţia multor întreprinderi mici şi mijloci din mediul de afaceri, despre neluarea unor măsuri pentru relansarea economiei, despre scăderea dramatică a puterii de cumpărare şi inclusiv a nivelului de trai şi multe altele, Antonescu se ocupă de lucruri meschine, populiste”, a declarat fostul deputat liberal Morega. Acesta susţine că Antonescu a creat mari disfuncţiuni în guvernarea USL, schimbând peste noapte miniştrii ca pe ciorapi, asta deoarece, în medie, un ministru liberal nu a avut mai mult de 4-5 luni în guvern. “Gerea a fost 3 luni ministru al Economiei, preşedinte CNAS a fost 6 luni. Fără motive, l-a schimbat de la Finanţe pe Chiţoiu, interesându-l de fapt şi conducând după principiul: cine nu-i cu mine este împotriva mea şi este cu Ponta, mai ales în cazul fostului ministru. Culmea ipocriziei, şi ceea ce nu am putut vedea în 24 de ani la PNL, este teroarea şi dictatura introdusă în partid, dreptul la exprimare liberă nemaiputând să-l aibă nimeni şi să-şi pună părerea asupra electoratului PNL şi problemelor din partid. Aşa s-a întâmplat că la Biroul Politic Central Extraordinar de săptămâna trecută, când Antonescu a exclus unul dintre oamenii vocali şi corecţi, pentru că acesta a spus un adevăr. Adică a spus că Antonescu, de fapt, în loc să discute în USL problemele importante legate de guvernare el le discută prin intermediul media şi că, în ultima perioadă, se vede o apropiere între el şi Băsescu. El care a fost un luptător aprig anti-Băsescu”, a subliniat Morega.

“Crin are nevoie de odihnă”!
“Aceste lucruri cred că le vede orice om simplu cu ochiul liber. De fapt le vedem cu toţii. Mai mult decât atât. Mă face să cred că de fapt, Antonescu are nevoie de un timp mai îndelungat pentru odihnă, pentru că, un om normal nu poate să impună unui prim-ministru sau unor partide din actuala coaliţie ce să facă ele, cerând desfiinţarea USD. Mă întreb eu, de ce nu a cerut şi Ponta să se desfiinţeze ACD-ul, că nu am auzit niciun pesedist să ceară asta, mai ales că vinovat de ruperea ACD este Antonescu care nu a colaborat de niciun fel şi l-a marginalizat pe Daniel Constantin. Chiar dacă PC este un partid de buzunar, să nu uităm că ei au recoltat totuşi 30 de parlamentari, PC-ul având un grup mai mare decât al UDMR”, a specificat fostul liberal considerând “periculoasă” imixtionarea lui Crin, prin hotărâri ale BPN, în PSD.
Lui Morega i se pare chiar stupid că Antonescu a cerut să se cenzureze hotărârile Guvernului, în special cele cu graţiere sau amnistie, care nu vizează acte de corupţie săvârşite de politicieni, ci infracţiuni minore. La fel de gravă este, după Morega, impunerea asupra Guvernului, fără analiză, restructurarea acestuia, când Antonescu a fost de acord cu actuala formulă de Guvernare, în urmă cu un an.
La fel de bizară şi dictatorială i se pare fostului şef al PNL Gorj reducerea asigurărilor sociale. “Îi reamintesc lui Crin Antonescu că a fost distrugătorul PNL şi judecata lui se apropie, cel târziu după europarlamentare este posibil să fie debarcat şi eliminat din cursa pentru Cotroceni”, a conchis Morega.
A.Stoica

3 COMENTARII

  1. imi rezerv acest pseudonim pentru a explica gorjenilor atitudinea sfidatoare a acestei formatiuni denumite „ciuma rosie”. dragi gorjeni, sa facem o paralela intre fostul prim-ministru, emil boc si actualul sef al guvernului, victor viorel ponta, cel care m-a inspirat sa aleg acest pseudonim, GOLANUL SUPREM .. dragi gorjeni, acest golan a fost ales parlamentar de catre d-voastra in 3 randuri .. se crede oltan, gorjean, de-al nostru .. dar el nu este decat un golanas care a poposit de meleagurile lui tudor, brancusi, arghezi sa se imbogateasca .. domnul boc .. ardelean get-beget, cu bune si rele in timpul guvernarii sale .. in toata perioada cat a condus guvernul a indreptat milioane de euro spre ardeal, clujul natal in investitii care fac din ardeal locul cel mai frumos din tara .. acest golan .. ales de d-voastra, dragi gorjeni .. sta in fruntea guvernului de 21 luni .. ce investitie majora a orientata catre gorjul nostru?!! poate spuneti de mall? dar despre asta investitie se vorbeste de ani buni .. numai ca golanii ce conduc gorjul nu primisera comisionul dorit .. deci, dragi gorjeni, ati sperat intr-un trai mai bun, prosper, in schimb, GOLANUL SUPREM si gasca lui de GOLANII LOCALI .. ne duc la pierireeee .. pana cand sa mai suportam aceasta ticalosenie, aceste hotii .. numai in puterea voastra sta raspunsul .. RUSINE GOLANILOR!!!

  2. Stire ACCES TV : Zilele trecute, conducerea Hidroserv la numit in funcţia de director la Sectia Tg Jiu pe Dragos Morega. ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,E clar dle Morega care este pretul atacurilor furibunde la adresa PNL ului ??

  3. Ce jenant! Nea ilie, nu cred ca te-ai putut injosi atat! Fiul, e adevarat, este un baiat competent, cu bun simt , a fost matrasit fiindca trebuia a fi platite polite tatalui, probabil! Dar sa ajungi sa fi utilizat ca trombon , mi se pare injositor! Uram succes si sanatate fiului, sper sa fie ultima data cand ai nevoie de tati! Politic, morega e out! Sa nu uite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here