Morega: ,,Destituirea dublă a lui Condescu cere audit”

577

Faptul că Marin Condescu nu mai are control asupra documentelor de la Clubul Pandurii şi nici de la USMO, din ambele funcţii de conducere fiind destituit în ultima săptămână, uşurează munca anchetatorilor şi a celor care se ocupă de soarta clubului. Aceştia nu se mai pot lamenta şi pot verifica activităţile lui Condescu la sânge. Cel puţin asta consideră Dan Morega, şeful Institutului de Analiză, Investigaţii şi Politici Publice, care îi îndeamnă pe reprezentanţii AGA şi ai Consiliului de Administraţie ai Clubului Pandurii să verifice, rapid, printr-un audit activitatea din ultimii ani a lui Condescu. Anchetatorii sunt trimişi de Morega să verifice şi matrapazlâcurile sindicale ale celor doi urmăriţi penal, Condescu şi Temelescu, deoarece cei doi nu mai sunt în fruntea organizaţiei sindicale, iar cei care i-au destituit au demonstrat că nu le mai ţin celor doi spatele, aşa cum au făcut-o în ultimii ani.

Morega a previzionat sfârşitul lui Condescu şi a pus umărul la acest final, sesizând de nenumărate ori că la Clubul Pandurii şi la FNME, implicit USMO, se fac matrapazlâcuri şi lucruri ilegale. ,,Sfârşitul dominaţiei mafiei lui Condescu era previzibil dat fiind tensiunea extrem de mare în rândul minerilor şi a energeticienilor, datorită caracatiţei creată de mafiotul Condescu, menită să-l îmbogăţească pe acesta şi să-i sărăceasă pe lucrătorii din CEO. Am fost omul care, mai bine de 15 ani, am arătat în mod public şi pe bază de documente, unele regăsindu-se şi la organele de cercetare şi urmărire penală, actele de corupţie săvârşite de mafia lui Condescu pe trei canale: primul priveşte sumele de zeci de milioane de euro încasate de firmele sindicatelor din USMO, al doilea sume care s-au scurs fără vreo urmărire riguroasă a venitului Clubului Pandurii, la fel de mii de miliarde de lei vechi date de către minerit şi energie pentru sport, al treilea prin firmele proprii ale liderilor de sindicat din mafia lui Condescu. De fapt acesta a avut grijă ca zeci de miliarde de lei să intre în firmele familiei lui, ale copiilor care au încasat sume uriaşe. Deja era mai mult ca sigur că după ce părăseşte clubul, mai mult cu forţa decât cu voia, deşi în nesimţirea caracteristică şi-a anunţat demisia, începutul sfârşitului lui Condescu era iminent, totul finalizându-se cu şedinţa de la USMO, unde s-a hotărât destituirea lui Condescu de către aghiotanţii lui.
De fapt nu numai Condescu a fost aşa, toţi locotenenţii săi au fost aşa, vorbesc de ilegalişti de teapa lui Temelescu, Etăgan, Golea, Mitrescu şi Pârvulescu”, a declarat Morega.

După gratii, următorul popas
Acesta crede, în schimb, că finalul lui Condescu este prea lin, acesta trebuind să ajungă după gratii o dată cu destituirile din funcţii de care a avut parte în ultimele zile.
,,Prohodul i l-am cântat de 15 ani, dar când eram la Parlament i-am făcut 11 interpelări în care sesizam aceste abuzuri şi ilegalităţi făcute alături de fostele coduceri de la Turceni şi Rovinari şi SNLO. S-a confirmat că finalul se apropie. Eu nu doresc nimănui, nici duşmanilor să ajungă după gratii, dar această ţară prea a fost furată de nenorociţi şi analfabeţi, politruci şi incompetenţi iar poporul geme de foame, iar toţi hoţii trebuie să dea într-o zi socoteală pentru furtul unei ţări bogate”, a completat Morega care nu crede că Marin Condescu se va opri din furat. ,,Plecarea lui Condescu la Clubul lui Mititelu este vremelnică, dovadă elocventă că el nu s-a dus împreună cu USMO-ul, ci s-a dus cu proprii bani. De unde are însă atâţia bani Condescu şi de unde a avut posibilitatea să gajeze echipa cu sume atât de mari? De unde dansează Condescu cu milioanele de euro când un amărât de rând nu are o sută de lei pe săptămână pentru a duce o viaţă decentă? Eu mă aştept ca nici la Craiova Condescu să nu stea prea mult, iar ce vrea el în mintea lui primitivă, că va uni cele două cluburi ale Universităţii Craiova şi că se va întâlni cu Olguţa Vasilescu, eu nu cred că se va întâmpla. Presimt că după prima sau a doua întrevedere cu primăriţa se va întoarce aşa cum s-a dus şi atunci va fi sfârşitul sfârşitului carierei sale de <<mare manager>> în ale fotbalului şi al şmenuirii banilor. De oriunde să fie..Aşa a făcut în Gorj, acum încearcă la Dolj. De altfel, de intenţiile bune ale lui Condescu mă îndoiesc sincer”, a mai spus preşedintele IAIPP.

Se cere control
Morega susţine, în schimb, că are mari aşteptări încă de la organele statului, de la Antifrauda ,,mare şi tare care aleargă după micii întreprinzători”, să-i caute cum trebuie pe marii hoţi, gen Condescu. ,,Fiscul, Poliţia şi Parchetul acum au acces liber la toate documentele lăsate în urmă de Condescu, dacă nu le-a ars cum au procedat şi alţii, încât să se prezinte public, toate acestea. Mă aştept de data aceasta chiar şi din partea celor care au rămas la USMO, deşi mai puţini de jumătate corecţi, să verifice ei prin comisiile de cenzori toate neregulile fostei conduceri pentru a fi, în final deferite organelor de stat, cum de altfel mă aştept şi la AGA şi la noul CA de la Pandurii”, spune, răspicat, Morega. Acesta susţine că şi SMEO, noul sindicat al lui Ruşeţ, ar putea lua poziţie împotriva lui Condescu. ,,Pe de altă parte, mă aştept la o verificarea de acest fel să se facă şi de SMEO, ştiindu-l pe Ruşeţ un om neamestecat în corupţie care are tot interesul să arate minerilor şi energeticienilor de ce a fost în stare Condescu şi gaşca lui”, a conchis Morega.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here