Morega despre ultima excludere din PNL Gorj: “Giorgi nu s-a simţit să cotizeze la Dian”

332

Fostul preşedinte al PNL Gorj, Dan Morega, consideră drept incorectă excluderea unui membru al partidului, operată recent de Delegaţia Permanentă a organizaţiei. Morega crede că este greşit ca PNL Gorj să arate public discordia existentă în filiala judeţeană, dar şi lipsa de unitate, şi asta mai ales cu puţin timp înainte de alegerile europarlamentare. În ce priveşte persoana celui exclus, Morega crede că Gabriel Giorgi a fost dat afară din partid pentru că nu a cotizat la preşedintele organizaţiei, asta deoarece apropierea sa de PSD era cunoscută şi acceptată de Dian Popescu cu mult timp înainte de a-l trece pe acesta pe lista de aleşi ai USL Târgu-Jiu.

Fostul liberal Dan Morega cataloghează drept greşeală politică excluderea unui membru, oricare ar fi fost acesta, din organizaţia care ar trebui să se arate unită înainte de europarlamentare. Cum procedura s-a făcut şi cu vâlvă mediatică, eroarea este cu atât mai mare, crede Morega, care dă vina pe Dian Popescu pentru gaura în care a căzut PNL Gorj. “Prin cele petrecute la finalul săptămânii trecute, Dian Popescu cred că a mai adâncit prăpastia în care a adus PNL, iar la europarlamentare va da de fundul prăpastiei în mod sigur”, a declarat Morega.
Acesta susţine că Delegaţia Permanentă, dar şi BPJ-ul trebuiau, în mod corect, să ia nişte măsuri organizatorice, dar
Nu de tipul celei recent stabilite la ultima şedinţă. “Numai un om fără scaun la cap caută să adâncească discordia în organizaţie, asta deoarece discordia există de când Dian a ajuns preşedintele PNL Gorj şi a distrus organizaţiile locale, dar şi primăriile, prin lipsa de sprijin, primarii fiind nemulţumiţi de activitatea lui. În niciun caz, dacă ar fi avut scaun la cap, Dian nu lua aceste măsuri în preajma europarlamentarelor, cum a făcut cu Giorgi, deoarece trebuia să arate alegătorilor unitate”, a completat Morega.

Excludere pe “şmecheriile” lui Dian
Fostul lider al PNL Gorj susţine că, din informaţiile avute, şedinţa de joi a Delegaţiei Permanente a fost una extrem de tensionată, iar votul cu privire la excluderea unui membru nu se putea face decât prin vot secret şi nu prin şmecheriile lui Dian Popescu. “Dar, după cum este firesc, probabil că Giorgi va avea un răspuns la cele întâmplate şi îi va hărţui pe liberali şi cu instanţele de judecată, ca să fie ocupaţi la europarlamentare”, spune Morega care, în final, îl întreabă pe Dian Popescu de ce l-a exclus pe Giorgi din PNL.
“Îl întreb eu pe Dian Popescu care este, de fapt, adevărata cauză pentru care l-a exclus din partid pe Giorgi. Nu ştia oare că Giorgi era apropiatul PSD de când l-au pus la Minprest şi consilier municipal? Sunt convins însă că altul este substratul acestei excluderi adică faptul că Giorgi nu s-a simţit să cotizeze la Dian Popescu”, a conchis Morega.

Dian s-a spălat pe mâini
Vineri însă, în cadrul unei conferinţe de presă a PNL Gorj, prima pe acest an, Dian Popescu a declarat: “Giorgi a fost exclus, pentru noi nu mai este un subiect de discuţie, luni dimineaţa va fi transmisă informarea legală către Consiliul Local Târgu-Jiu, ca să se ia act şi să se pună în discuţie înlocuirea domnului Giorgi cu următorul de pe listă, conform legii. Domnul Giorgi poate să se înscrie mâine în PSD. E o excludere covârşitoare, o reacţie a liberalilor vizavi de declaraţiile domnului Giorgi la adresa partidului, în presă”, a menţionat Dian Popescu vizavi de cele petrecute joi la Delegaţia Permanentă de la Cărbuneşti.
Pentru excluderea lui Giorgi au votat 67 de membri ai Delegaţiei Permanente, doar 10 voturi fiind împotrivă, motivaţia excluderii fiind că acesta nu şi-a plătit cotizaţia la partid şi apropierea de PSD.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here