Morega dă de pământ cu combinatorii Dian și Ciurel, dar nu îl iartă nici pe Călinoiu

242

Declarațiile publice ale fostului senator ALDE, Dian Popescu, care a recunoscut recent că a fost la Ministerul Energiei alături de social-democratul Laurențiu Ciurel, l-a făcut pe fostul deputat Dan Morega să îi facă pe respectivii ca la ușa cortului. De criticile în cauză nu a scăpat nici fostul președinte al Consiliului Județean, Ion Călinoiu, pe care Morega îl critică pe motiv că respectivul i-ar susține pe cei doi și chiar le-ar facilita întrevederi, pe motiv de promovare, la președintele CJ, Cosmin Popescu. De altfel, Morega a fost singurul care, la finalul lunii trecute, a făcut public, pentru Gorjeanul, că Dian l-ar împinge înapoi în CEO, încercând diverse diligențe pe la ministrul ALDE al Energiei, pe fostul manager Laurențiu Ciurel.

Morega a luat foc când a auzit că Dian, la un post de radio din municipiu, îi aduce osanale lui Ciurel, “profesionistul” pe care doar liderul ALDE Gorj îl mai vrea înapoi la CEO. Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice, Dan Morega, susține că Dian nu ar face chiar gratuit declarațiile în cauză, ci în contul “oaselor roase” ce i-au fost aruncate de către Ciurel, când ultimul conducea încă CE ciurel manaOltenia. Acum, pe cei doi îi mai leagă și suferința, mai explică Morega, adică faptul că ambii au rămas în afara funcțiilor dorite, la nivel ministerial, cei doi dând abitir din coate pentru a prinde măcar “o bucată de ciolan” aruncată de actualii guvernanți, partidele ambilor fiind la putere. “Așa cum am spus la finalul lui ianuarie, devalizatorii CEO, Ciurel și Dian, și-au dat mâna și au mers împreună la «măcelărie» pentru câteva bucăți de ciolan. Vorbesc despre deplasarea lui Dian, de mână cu Ciurel, la Ministerul Energiei, pentru readucerea social-democratului înapoi în fruntea CE Oltenia. Ambii ar fi avut de câștigat dacă visul lor se împlinea, ce mai conta că Ciurel a adus CE Oltenia pe o pierdere de 17 mii de miliarde de lei, ce mai conta că acesta a făcut diverse contracte oneroase pentru beneficiari și nu pentru furnizori, cum este contractul cu Serbia, ce mai conta că acesta a angajat oameni fără pic de profesionalism, lipitori de afișe, ușor manevrați și că a dat afară angajați fără apărare politică. Mai conta oare că Ciurel, cu acordul lui Călinoiu, a făcut o reorganizare dezastruoasă a societății de stat care a dus la distrugerea CEO, deoarece mafia tot vrea să revină la butoane. Din fericire însă, bucuria combinatorilor a fost scurtă, ministrul tăindu-le elanul. Mai mult, din surse oficiale, știu că, atât ministrul Energiei care este ALDE, cât și Liviu Dragnea nici nu vor să audă, nici de Dian Popescu și nici de Ciurel”, a spus Dan Ilie Morega.
Acesta le-a sugerat celor doi să se înscrie la AJOFM Gorj, pe lista șomerilor, deoarece dacă au expertiză pot ajunge să conducă ceva în Gorj, poate chiar fabrica de cablaje ce se va deschide în municipiu. “Fiind sforari cunoscuți aceștia pot fi și cabliști, de ce nu”, a declarat, amuzat, Morega.

ALDE Gorj ia distanță de Dian
Președintele IAIPP susține că nu numai Ciurel este departe de o revenire în CEO, și fără susținere politică, și Dian este la un pas să piardă șefia organizației ALDE Gorj, poziția urmând să fie ocupată de senatorul Scarlat Iriza. Potrivit lui Morega în ALDE Gorj există un nucleu important de consilieri care nu sunt de partea lui Dian, ci îl susțin pe Borcan care este în echipa lui Iriza.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here