Morega, critic la adresa grevei de la CEO: “Acțiunea greviștilor este nemotivată și are substrat mai mult politic”

229

Dan Morega, președintele Institutului de Analize și Investigații Publice, a comentat greva foamei declanșată de 30 de sindicaliști la CE Oltenia. Acesta a criticat acțiunea de protest, dar și pe liderul de sindicat Gabriel Căldărușe pe care îl vede, în continuare, drept “produsul lui Ciurel”.

“Cum a câștigat PSD-ul alegerile parlamentare, cum au intrat băieții în greva foamei. Ea nu este însă o grevă motivată, deoarece știu, de câteva zile, că se pregătea o astfel de grevă a foamei. Căldărușe ar fi trebuit să intre singur în grevă, dacă tot a vrut nu să mai bage și alți salariați”, a spus Morega.
Acesta a precizat, în acest context, că a avut și o discuție cu Sorin Boza legat de rectificarea bugetară și a fost lămurit de viitorul director că problema este ca și rezolvată. Morega susține că îi dă răgaz lui Boza peste șase luni pentru a demonstra că este bine intenționat și pregătit pentru funcție, dar cu toate acestea nu-i va da “un cec în alb” acestuia.
“Mi-a spus că nici anul acesta și nici anul viitor nu se vor închide cariere. Mi-a mai comunicat că va face reduceri de personal necesare în rândul TESA. I-am dat dreptate, deoarece este inadmisibil să existe 600 de șefi la 1800 de TESA, la 14.000 de salariați”, a completat șeful IAIPP, care a cerut clasei politice să-l susțină pe Boza, urmare a proiectelor bune pe care vrea să le facă pentru compania din Gorj.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here