Morega: ,,Cozile de topor ale lui Ciurel au început să cadă”

388

Dan Ilie Morega, doctor în management, a comentat acid ultimele schimbări operate în cadrul Complexului Energetic Oltenia, considerând că managerul CEO, Laurenţiu Ciurel, ar fi început să se debaraseze de cei cu care a făcut echipă, catalogaţi de acesta drept ,,cozi de topor”. Morega s-a referit la Ion Răuţ, a cărui direcție de Pază şi Protecţie a fost transformată, recent, în Serviciu, lucru previzibil după semnele de revoltă date de fostul aghiotant al lui Ciurel, şeful Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice prevestind că următorul pe listă ar fi Ion Ruşeţ.

Răuţ nu mai este director! Pe când Ruşeţ, se întreba, retoric, ieri, Morega reamintind că a spus în numeroase conferinţe de presă că Ciurel prin intermediul ,,cozilor de topor” ar fi făcut cel mai mare rău Complexului Oltenia.
,,Se cunosc destul de bine declaraţiile mele asupra faptelor lui Răuţ, director şi <<cercetător>> în Resurse Umane, care a tăiat, în tandem cu Ciurel, veniturile minerilor şi ale energeticienilor cu peste 40%  făcând o reorganizare pe picior ale căror efecte nu au întârziat să apară, anual. Mai exact, efectele s-au văzut în sutele de miliarde pierdute de CEO, dar minţite în mai multe semestre, Ciurel având tupeul să susţină, de mai multe, ori că a avut profit, spunând doar o mică parte din adevăr. De fapt, chiar şi în 2014 după spusele lui Ciurel CEO era pe profit la 9 luni, dar la 12, în baza bilanţului anual, a fost constatate pierderi peste 7000 de miliarde de lei vechi. De fapt, şi la ultima situaţie economico-financiară mi-am spus părerea chiar în ultima conferinţă de presă, demonstrând că CEO a avut pierdere şi nu profit”, a spus, răspicat, Morega.

Trei au spart mişcarea sindicală, au mai rămas doi..
Criticile lui Morega au continuat, acesta aducând aminte că triada Ciurel-Răuţ-Ruşeţ ar fi distrus, în opinia sa, mişcarea sindicală. ,,Ca să-i facă pe placul stăpânului, respectivii au făcut tot posibilul să spargă mişcarea sindicală, forţa de reprezentare a minerilor şi energeticienilor. Nu în puţine cazuri personajele în cauză erau văzute cu autoturismele prin cariere, la termocentrale, ca să înfiinţeze faimosul sindicat SMEO, condus de umilul Căldăruşe, supusul lui Ciurel. Lucrul acesta a fost extrem de nefiresc, la fel de nefiresc ca trecerea lui Ruşeţ de partea administraţiei. Iată însă că de fapt există o judecată a unei forţe divine. Mâna dreaptă a lui Ciurel, a picat, asta după ce a fost schimbat de la Resurse Umane şi i s-a creat o divizie pe profilul muncii lui din trecut, de pază şi securitate. Divizia în cauză însă cu câteva zile în urmă a dispărut din organigramă, devenind serviciu”, a completat Morega, considerând că şi zilele lui Ruşeţ ar fi numărate, Ciurel ştiind să se debaraseze de cei care îi ies din cuvânt. ,,Nu este exclusă o decapitare cum nu este exclusă însă şi o promovare, deoarece din aceeaşi echipă a făcut parte şi Cosmin Popescu, care mai întâi i-a luat locul lui Răuţ, la Resurse Umane, apoi a fost consilier al lui Ciurel, trădându-şi propriul partid şi trecând la PSD. Acelaşi Popescu, hop, a sărit în pomul cu funcţii de conducere ale PSD, devenind vicepreşedinte”, a mai subliniat şeful IAIPP.

Păpuşarii şi Cosmin Popescu
,,Cred că comportă o dezbatere mult mai largă această problemă, pentru că este foarte clar, păpuşarii şi-au jucat rolul foarte bine. Scopul final al acestei mişcări, a fost, de fapt, aceeaşi nouă păpuşă cu aceiaşi păpuşari, devalizatori ai Gorjului şi ai mineritulului şi energiei de-a lungul timpului”, a mai conchis Morega, nedorind să dezvăluie deocamdată o serie de planuri trasate deja pentru viitor pentru Cosmin Popescu.
Morega s-a arătat dornic să vorbească, în schimb, despre Ion Răuţ, menţionând că gurile rele ar susţine că acesta nu s-ar supăra sa fie disponibilizat individual, pe modelul Diţescu, nu cu 6 salarii, ci cu 16 salarii, acesta fiind şi motivul pentru care se revoltă împotriva fostului partener, Ciurel.
A.STO

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here