Morega, convins că PNL poate pune capăt „şantajului” UDMR

283

picture 004Independentul Dan Morega rămâne apropiat de politica liberală şi declară că doar partidul în care a fost şi el membru până la începutul verii poate să ajute la formarea unei coaliţii guvernamentale care să nu aibă la bază „şantajul” UDMR.

Deputatul susţine şi că decizia Curţii Constituţionale în cazul legii educaţiei este una „corectă”, el fiind de părere că Guvernul poate fi sancţionat cu o moţiune de cenzură în cazul în care parlamentarii nu sunt de acord cu actul normativ pentru care vrea să îşi asume răspunderea.

Morega nu s-a îndepărtat prea mult de zona politică în care a activat în ultimii ani şi de aceea e convins că democrat-liberalii sunt puşi la zid şi obligaţi să susţină actuala lege a educaţiei, formulată pe gustul UDMR. „Pentru a nu ne îneca la mal cu toţii, consider că varianta cea mai bună ar fi aceea ca PNL să intre la Guvernare, mai ales după ce şi-a luat dosul de palmă de la PSD, care a decis să nu facă vreo alianţă politică pentru a guverna singur. Înclin să cred că mai există şi oameni care nu se lasă dominaţi de interesul propriu şi, într-o perioadă grea, nu vor lăsa actuala formulă de guvernare la nivelul şantajului practicat de UDMR. Poate fi făcut un program comun de guvernare, agreat de organismele de conducere ale PDL şi PNL. Aşa se poate pune capăt şantajului UDMR şi scandalurilor care nu fac altceva decât să ne îndepărteze de statul de drept şi de democraţie”, spune Morega.

Parlamentarul care nu s-a înscris încă la nici un partid politic la o jumătate de an după ce a părăsit PNL apreciază şi decizia Curţii Constituţionale în chestiunea legii educaţiei. Morega este de părere că cei care s-au grăbit să critice decizia respectivă fac lucrul respectiv în mod nedrept. „Guvernul a comis un abuz prin asumarea răspunderii pe un proiect de lege aflat în dezbatere parlamentară, care îşi urma cursul normal. Dacă legea nu era în dezbatere nu mai era nici un conflict. Actualul Guvern nu a avut însă ce face, a cedat şantajului UDMR, o formaţiune care a fost la conducere în toate guvernele României şi care îşi urmăreşte propriile interese. Minorităţile au ajuns să aibă drepturi mai multe decât populaţia românească. Dacă legea rămânea la Senat, acolo puterea nu mai are majoritate şi dorinţele UDMR nu mai puteau fi satisfăcute, de aceea a fost nevoie de asumarea răspunderii şi de tot scandalul care a urmat, pentru că majoritatea care susţine Guvernul are o structură din care lipseşte PNL, partid care poate, prin specialiştii săi, să asigure stabilitatea de care avem nevoie”, spune Morega.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here