Morega: “Bunurile clubului Pandurii şi banii cheltuiţi ilegal trebuie recuperaţi”

250

Şeful Institutului de Analiză, Investigaţii şi Politici Publice, Dan Morega, s-a arătat critic în legătură cu refuzul unora dintre sindicalişti de a restitui bunurile clubului de fotbal Pandurii, la somaţia noii conduceri. Morega cere audit la club şi transparenţă din partea lui Mihai Prunariu, noul preşedinte al CA-ului CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, deoarece matrapazlâcurile făcute aici de Marin Condescu trebuie făcute publice.

“Mai bine de un an de zile pesediştii au dat gorjenilor circ şi foame, cel puţin din următoarele motive: au creat foarte multe discuţii şi scandaluri în legătură cu Asociaţia Pandurii şi mai ales în legătură cu modul în care au fost cheltuiţi, sau mai bine zis irosiţi, milioane de euro de aici, dar niciodată nu au făcut un audit foarte clar, care să arate care au fost, cu adevărat, neregulile de la club. Ei sunt datori acum să prezinte gorjenilor care au fost bunurile pe care şi le-au însuşit mahării care au condus clubul şi care au fost importantele sume cheltuite anapoda. Trebuie să ştie cum s-au cheltuit banii chiar dacă ei au ajuns în buzunarul unora dintre acoliţi, prin fel de fel de inginerii financiare, sau pe la membrii ai familiilor lor, pentru diverse activităţi de servicii, care de fapt nici nu au fost executate”, susţine Morega.
Acesta a menţionat că, până la proba contrarie, îl apreciază pe Mihai Prunariu, dar îi cere, ca urmare a mai multor solicitări din partea gorjenilor, să efectueze un audit la club şi să prezinte foarte clar modul cum au fost cheltuiti aici banii încasaţi, de mii şi miliarde de lei, din minerit şi energie, din sponosorizări şi din drepturi de televizare. Tot Morega cere, de asemenea, ca organele statatului să facă şi ele lumină în acest caz.

Conferinţă de presă, plus audit
“Nu o dată am spus despre luxul în care trăiau cei care au condus clubul, ajungând până la cumpărarea în leasing, prin membrii lor de familie, a unor bunuri folosite de ei. Ce îi trebuia clubului 4-5 Mercedesuri, autoturisme de lux, în care se plimbă şi acum mahării care au tras sforile la club?
Ceea ce este extrem de intrigant este că nici acum nu sunt convinşi respectivii că, după ce şi-au bătut joc într-un desfrâu inimaginabil de banii asociaţiei Pandurii şi de bunurile ei, nici acum nu doresc să le înapoieze deţinătorului de drept. Îmi pun astfel întrebarea. Mai există, în practică sau numai în teorie, instituţiile statului de drept, poliţie, parchet, care ar trebui să-şi facă datoria cu cei în cauză, indiferent de poziţiile pe care le-au ocupat sau le ocupă”, a completat şeful Institutului.
Acesta a menţionat că aşteaptă, de asemenea, o conferinţă de presă organizată de noul preşedinte al CA-ului Pandurii prin care acesta să explice punctual, şi în detaliu, toate problemele clubului. “În următoarele luni sper ca Mihai Prunariu să înfăptuiască auditul pe care îl aşteaptă susţinătorii CS Pandurii şi nu numai, în legătură cu situaţia financiar contabilă a clubului”, a conchis Morega.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here