Morega a desfiinţat SOS Oltenia

273

moregaDeputatul independent Dan Ilie Morega, care nu a participat la simpozionul SOS Oltenia organizat vineri la Prefectura Gorj, a analizat totuşi, de la distanţă, cele petrecute acolo. Parlamentarul a menţionat că se aştepta de altfel ca activitatea lui Condescu să nu aibă finalitate şi să fie doar un simulacru care să arate interesele sindicalistului şef, mai mult electorale decât civice.

“Întâlnirea de la Prefectură mă aşteptam să fie una care să concretizeze problemele acute care sunt în Gorj, problemele din minerit şi energie, dar nu a fost deloc aşa. Consider că a fost de fapt o campanie lansată de Condescu, întrucât din surse neoficiale va fi candidat la parlamentare, săpând la rădăcina lui Ruşeţ, care, din punctul meu de vedere are şi el gradul lui de vinovăţie, intrând sub pulpana acestui viclean primitiv. Această reuniune mă aşteptam să fie una cu participarea unor miniştri de la Finanţe, Economie, Ministerul Agriculturii, sau cu secretari de stat şi directori generali, sau măcar o reuniune în care să se fi examinat în mod concret măsuri reale ale unor alternative economice de dezvoltare a judeţului Gorj, precum şi unele facilităţi, cu termene şi responsabilităţi pentru că, de fapt, a ajuns cuţitul la os, la 4 din 5 gorjeni. Nu a fost nici asta”, a concluzionat Morega. Deputatul susţine, în schimb, că deţine însă soluţii pentru creionarea acestei strategii regionale de dezvoltare dar, din păcate, nu deţine pârghiile necesare pentru implementarea unui astfel de proiect. “Pârghiile se află, pe de o parte, în mâna Guvernului, privind alocarea de resurse financiare şi dezvoltare a IMM-urilor, şi în mâna sindicatelor din minerit şi energie, care au distrus peste 30.000 de locuri de muncă”, a completat Morega.

Vrea o nouă întâlnire cu prefectul

Morega susţine însă că îşi doreşte să participe la o a doua întâlnire organizată doar de prefectul Liviu Andrei. “Aştept totuşi o întâlnire organizată de prefectul Liviu Andrei cu factori de decizie în acest sens. Astfel că indiferent unde voi fi, voi participa la această întâlnire, deoarece vreau să le transmit foarte clar, concret şi răspicat celor care vor fi invitaţi că în judeţul Gorj se pot crea noi locuri de muncă şi alternativele economice la minerit şi energie prin dezvoltarea IMM-urilor, valorificând resursele locale, materiale şi umane în oraşe şi comune unde şomajul depăşeşte 30%”, a declarat deputatul independent. “Deja aceşti şacali care s-au înfruptat din minerit şi energie trebuie să fie conştienţi că dacă nu trec serios la acţiuni concrete vor avea mari probleme, mai devreme sau mai târziu şi nu vor scăpa de judecata gorjenilor. Te apucă râsul plânsul când un individ de teapa lui Condescu care a distrus mineritul şi energia, nici mai mult nici mai puţin acum, după ce din maistru s-a transformat în jurist la Herculane, vrea să rupă gura târgului ca parlamentar. Să fie chiar atât de proşti minerii şi gorjenii şi să pună botul, probabil, la mita oferită de el”, s-a întrebat, în final, Morega.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here