Morega a demisionat !

405

moregaDeputatul PNL de Gorj, Dan Ilie Morega, şi-a dat demisia joi din partidul în care a activat în ultimii şase ani. Morega a anunţat la Bucureşti, în cadrul unei conferinţe de presă, că demisionează şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Gorj şi va trece la independenţi.

Morega a accentuat cuvântul ,,independenţi”, pentru a nu se crea confuzie că noul său statut ar însemna aderarea la UNPR.

Dan Ilie Morega s-a înscris în PNL în 2006, prin fuziunea PNL cu PNL Câmpeanu, el fiind până atunci, pentru scurt timp, preşedinte al filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal Câmpeanu. Activitatea acestuia în PNL Gorj a fost destul de controversată el alegându-se în ultimii ani cu două dosare penale, cu discuţii numeroase la centru şi cu dezacordul multora dintre membrii organizaţiei. Morega a fost însă printre primii şefi de partid care şi-a anunţat susţinerea pentru actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, motiv pentru care a şi fost salvat de noul şef al f 1partidului atunci când Ludovic Orban, fostul prim-vicepreşedinte al PNL, a cerut ca liberal gorjean să fie destituit din funcţia ocupată la organizaţia din judeţul nostru. Activitatea lui Morega a avut însă şi aspecte pozitive, acestea fiind legate şi de rezultatele organizaţiei.

Alegerile buclucaşe

Alegerile judeţene din PNL Gorj au creat din nou neînţelegeri în organizaţia de la Gorj, reclamaţii la adresa lui Morega ajungând la centrul partidului. Liderii PNL decid astfel amânarea alegerilor, destituirea lui Morega din funcţia de preşedinte al PNL Gorj şi destituirea Biroului Judeţean. Morega ripostează, însă ieri ajunge să îşi dea demisia, convins fiind că decizia luată la centru nu mai poate fi schimbată. Vestea nu a căzut ca un trăsnet pentru cei rămaşi în conducerea PNL Gorj Radu Angheloiu şi Gheorghe Orzan salutând f 2gestul lui Morega. ,,Este o surpriză totală! Eu eram convins că Morega îşi va măsura forţele cu nişte <<golani>> ca noi şi sunt surprins că dumnealui a făcut acest gest şi s-a retras, lucru pe care pe mine, aşa cum am spus, mă surprinde total. A obosit între timp să se mai lupte cu noi şi după atâta muncă prin Parlament.. uzura şi-a spus cuvântul”, a declarat, joi, vicepreşedintele PNL Gorj, Gheorghe Orzan.

Angheloiu, preşedinte interimar al PNL Gorj ?!

Radu Angheloiu şi-a sărbătorit joi împlinire a 53 de ani. Vestea legată de demisia lui Morega a aflat-o din presă. ,,Am aflat şi eu din mass-media, acum câteva minute, despre acest eveniment. Este, absolută noutate această decizie în sensul că, sincer, eu nu mă aşteptam să facă acest pas, cu atât mai mult cu cât dânsul a declarat că va părăsi acest partid în momentul în care va dori dânsul, nelăsând să se înţeleagă că acest lucru se va întâmpla mai devreme sau mai târziu. În ceea ce priveşte hotărârea pe care a anunţat-o aş avea un pic de reticenţă, până nu vedem un document scris deoarece ştiţi cum se spune: <<Vorbele nu se coase la dosar>>. Cred că dacă a luat această decizie este ca urmare a unei analize amănunţite pe care dânsul a făcut-o, şi urmare unei hotărâri absolut personale în acest sens”, a declarat şi Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Deşi s-a vehiculat în rândul PNL Gorj că viitorul preşedinte al PNL Gorj va fi Radu Angheloiu, acesta susţine că momentan, la centru nu s-a luat o decizie în acest sens. ,,Nu pot să vorbesc despre acest lucru (n.r. despre numirea sa în locul lui Morega), întrucât hotărârea legată de noua preşedinţie şi despre Biroul Interimar al PNL Gorj este o hotărâre care se ia la nivelul conducerii partidului la Bucureşti, în Comitetul Naţional Executiv”, a declarat Angheloiu.

Pleacă şi alţii cu Morega

Morega l-a criticat ieri pe preşedintele PNL Crin Antonescu, susţinând că acesta a manifestat indiferenţă faţă de aleşii partidului, adică faţă de parlamentari, primari şi consilieri judeţeni. În opinia lui Morega, PNL era înainte prima voce a opoziţiei, iar acum este o doar o ,,voce second-hand”. El a susţinut că vor mai pleca şi alţi parlamentari din PNL, la nivel judeţean, liderii organizaţiei PNL Gorj aşteptându-se şi ei la plecarea unora dintre membri. Deputatul Morega a mai spus la Bucureşti că va vota moţiunea de cenzură a opoziţiei şi va rămâne un apropiat al parlamentarilor PNL.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here